Никол Кидман: Трябва да подкрепяме жените режисьорки!

Холивудската звезда разкритикува Холивуд в Кан
25 май 2017 08:37, Петя Славова
3
Никол Кидман: Трябва да подкрепяме жените режисьорки!
Снимка: БТА


Световноизвестната австралийска актриса Никол Кидман изрази своята подкрепа за жените режисьорки и разкритикува Холивуд за отношението си към тях, предаде Асошиейтед прес.

Екранната прима взе думата в защита на София Копола и на нейния филм "The Beguiled", една от трите ленти, дело на жени режисьорки, които се съревновават за "Златната палма" на кинофестивала в Кан.

"Ние жените трябва да подкрепяме режисьорките! Това е наше задължение!", заяви Кидман. Тя отбеляза, че през 2016 година само 4 процента от големите холивудски продукции са били режисирани от жени. "Всеки твърди, че нещата се променят, но на практика си остават същите", изтъкна австралийската актриса.

"The Beguiled" на София Копола е римейк на кинотворбата "Измамените" на Дон Сийгъл от 1971 година с участието на Клинт Истууд. Но новият прочит на лентата е от женска гледна точка. Това е трилър за Гражданската война в който ранен войник попада под грижите на девическо училище във Вирджиния.

Години след като гледала оригинала на Дон Сийгъл, София Копола решила да загърби съпротивата си да прави римейк на кинотворби. "Оригиналният филм бе разказан от мъжка гледна точка, заяви на пресконференция режисьорката след представянето на филма й в Кан. За мен бе интересно да се върна към книгата и да разкажа сюжета отново, но този път от женската гледна точка".

Прожекцията на филма на Копола беше съпроводена с бурни ръкопляскания. Главната мъжка роля е поверена на Колин Фарел, а сред дамския състав блестят имената на Никол Кидман, директорка на училището, Кристен Дънст и Ел Фанинг.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
анонимна преди 6 години
ЗАЩО САМО В "ИЗМАМЕНИТЕ" - ТОЙ Е НАВСЯКЪДЕ ХУБАВЕЦ, ДОРИ ПО-ХУБАВ ОТ МЛАДИТЕ СИ ГОДИНИ, ИМА МНОГО ОСОБЕНА КРАСОТА, НЕНАДМИНАТ СЕКСАПИЛ, ЗА МЕН Е ЕТАЛОН ЗА МЪЖКА КРАСОТА И ЕТАЛОН ЗА УСПЕХ В ЖИВОТА, КАКТО ПРОЧЕТОХ В ДРУГИ КОМЕНТАРИ, ТОЙ Е ИСТИНСКИЯТ ПОБЕДИТЕЛ В КАН!
5
1
 
0
 
! Отговори
киноман преди 6 години
Много е хубав господин Фарел в "Измамените", дали пък не се състезават действително за него?
4
1
 
0
 
! Отговори
киноман преди 6 години
той има доста награди и номинации, вкл. и за зл. малинка, но аз съм сигурна, че го очакват още много награди, защото е невероятен актьор, който може да изиграе всякаква роля!
3
1
 
0
 
! Отговори
анонимна преди 6 години
Винаги ми е било странно защо този актьор няма много награди, и защо е един от спорните в Холивуд - с толкова противоречиви, да не кажа коренно противоположни отзиви, за мен също е страхотен във всичките си роли досега, не ми хареса само в порно филмчето - банална история.....
2
1
 
0
 
! Отговори
АНОНИМНА преди 6 години
дано спечели зл. глобус с тази роля - фантастичен актьор, но повече известен с другите си изпълнения, поне в доскорошното си славно минало.....
1
1
 
1
 
! Отговори
КИНОМАН преди 6 години
АЗ ПЪК ЧАКАМ С НЕТЪРПЕНИЕ ДА ВИДЯ МИСТЪР ФАРЕЛ СРЕД ТОЛКОВА МНОГО ЖЕНИ, И МИСЛЯ, ЧЕ НЯМА ДРУГ ПО-ПОДХОДЯЩ ОТ НЕГО ЗА ТАЗИ РОЛЯ - ЧЕ КОЯ ЛИ ЖЕНА НЕ БИ СЕ СЪСТЕЗАВАЛА ЗА ТОЗИ МЪЖ?! ТРЯБВАШЕ ДА ГО НАГРАДЯТ В КАН!