"Кръстникът" – най-добрият филм на всички времена

В класацията "Империята отвръща на удара и "Криминале"
9 юни 2017 14:23, Петя Славова
20
"Кръстникът" – най-добрият филм на всички времена
Снимка: Paramount Pictures

"Кръстникът" оглави класацията на сп. "Емпайър" за най-добрите филми на всички времена, съставена с анкета сред 5000 кинолюбители, съобщи Контактюмзик.

Легендарният филм от 1972 г. с Ал Пачино и Марлон Брадно в главните роли измести на второ място "Империята отвръща на удара", който оглавяваше класацията през 2014 г. На трето място е "Черният рицар", следван от "Изкуплението Шоушенк" и "Криминале", пише БТА.

В челната десетка са също "Добри момчета", "Похитителите на изчезналия кивот", "Челюсти", "Междузвездни войни", "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена".

"Освен такива постоянни фаворите като "Междузвездни войни" и "Изкуплението Шоушенк", е радващо да видим, че и много нови филми са намерили място сред любимците на публиката - каза Тери Уайт, главен редактор на сп. "Емпайър". - "Миналогодишните "Първи контакт" и "La La Land" се очертават като големи фаворити, а "Първият отмъстител: Войната на героите" е най-новата адаптация на комикс, завладяла сърцата".

"Джурасик парк" оглави класацията на блокбастърите, а "Пазители на галактиката" зае първото място в категорията за нови хитове.

Пълната класация на най-великите филми за всички времена ще бъде публикувана в новия брой на сп. "Емпайър", който ще излезе в продажба на 15 юни, както и на сайта на списанието.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До До 8:А ти..какви ценности продибоваш, слушайки чалга??
16
1
 
1
 
! Отговори
До 16: преди 6 години
Най-хубави са американските уестърни направени по калъп, където се млатят в баровете, стрелят се по калните улици, вятърът носи тръни, ограбват се банки, крадат се коне, горят публични домове и от тях бягат голи ***. След това идват холивудските измишльотини където извънземните са пропътували милиони светлинни години само за да унищожат земята, обаче американския президент поема инициативата и начело с американците спасяват земята. И на всичкото отгоре ние сме им неблагодарни.
15
0
 
1
 
! Отговори
Polya преди 6 години
10 pliusa ot men nomer 15
14
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
На въпрос на Люба Кулезич към Борисов колко пъти е гледал филма Кръстникът /забележете в официално интервю по НТ/Борисов отговорил : -Пашата го е гледал повече от мене! Кулезич обяснява защо е задала точно този въпрос на Борисов :- Ами защото това кривене на главата ми се струваше копиране на дон Корлеоне от този филм. Представяте ли си що за човек ни управлява?
13
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
най-хубави са руските филми ние тва си го знаем, нема нужда некой да ни казва. на второ място са савецките филми, а на трето българските-татови филми и най-вече "на секи километар"
12
2
 
4
 
! Отговори
Поручика Балканец преди 6 години
"Кръстникът" е филм за човека, за човешкото общество като структура и движещи сили. Това е филм за морал като категория и за фалшивия морал. За силната личност и за слабите и зависимите. За малката и за голямата правда. Филм за човешките приоритети, за семейството и за обществото, за справедливостта, за насилието и за държавата като форма на насилие над личността. Този филм търси баланса на човешките ценности в несъвършенния ни свят. Това е филм за това кои сме ние и кое ни движи.
11
8
 
5
 
! Отговори
До 8: преди 6 години
И кое точно ти харесва в Кръстникът? Би ли описал точно, а не да коментираш с някакъв назидателен тон на видял всичко специалист?Аз също поддържам позицията, че е повърхностен, бавен, монотонен, фалшив, изкуствен. Изобщо не ме интересува, че някакви изперкали критици от Ню Йорк Таймс и дрогираните хамбургери решили, че този филм бил най-добър. Какви ценности в човешката еволюция показва - пълен смрад, амеикано-италианска бълвоч.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Аз ще коментирам сюжета, а не играта на актьорите.Честно казано, не мога да проумея как връх в едно изкуство може да бъде историята на мафиотско семейство. Ако не знаете, да ви светна - престъплението е форма на паразитиране чрез насилие. Явно такива са ценностите в нашия живот - паразитиране, насилие, престъпления, убийства подплатени с фалшив морал.Всичкото това насилие се натрапва на всички - след това се чудите защо почиващи ритат камериерки и ученици нокаутират учители и убиват съученици.
9
3
 
13
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
определено Шоушенк заслужава да е на по добро място от четвъртото
8
1
 
16
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 6 години
Боко Тиквата прилича...външно на главния герой.Може да е повлиян от героя на филма,или...обратното;героят на филма,да е...повлиян от Боко.
7
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен - изобщо, гледал ли си нещо от изброените, освен сериалчето за джедаите? Кръстникът" и "Изкуплението Шоушенк" - повърхностни и зрелищни??? на мен ли липсва "12 разгневени мъже", но...
6
34
 
8
 
! Отговори
Младеж преди 6 години
И с какво е най-добър филм ''Кръстника''? Една конска глава в легло, бомба в колата на Ал Пачино, убила булката му. Показващ жабарската мафия..... има десетки като тоя филм.... За мен най-великият филм за всички времена е Титаник!
5
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тая класация ми е малко като за детска градина. Главно зрелищни и повърхностни филми.
4
1
 
4
 
! Отговори
Ганчо преди 6 години
Според IMDB класацията е друга...
3
17
 
2
 
! Отговори
Цецо преди 6 години
Кой е този Марлон Брадно? :)
2
14
 
16
 
! Отговори
1 преди 6 години
Наистина жалка класация, няма как да поставиш "Изкуплението Шоушенк" наред с турски сериал като Междузвездни войни.
1
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Жалка класация на жалки хора!