Том Круз изравя "Мумията"

Този път действието се движи между Близкия Изток и Лондон
9 юни 2017 22:40, Петя Славова
5

Сплъстена от мрачни нюанси фигура на мумията, която е на хиляди години и е почитана като бог отдавна властва в света на киното. Плът на добре заровеното в дълбините на земята чудовище дава Том Круз в поредната версия на "Мумията".

Последната трилогия бе заснета между 1999 и 2008 г. а главната роля бе изпълнена от Брендън Фрейзър, но преди това на бял свят се бяха появили и други версии, като сред най-известните е тази с Борис Карлоф в ролята на Имхотеп.

Следвайки традицията в жанра "Мумията" има за задача да плаши и "наказва“ човешкото любопитство, дръзнало да се бърка в добре забравени тайни. Историята е за табута и прегрешения след направен опит да се вдигне проклятие, пазено хиляди години.

Режисьорът Алекс Кърцман (сценарист и продуцент на Трансформърс, Стар Трек и Мисията невъзможна ) пък се е заел със сложната задача хем да угоди на феновете на трилогията, хем да предложи нов сюжет, следващ хорър жанра. Продукцията е само начало от мащабен план на Universal да вдъхне живот на добре познати чудовища и да ги поизтупа от прахта като ги съживи на голям екран като Д-р Джекил, Франкенщайн (Хавиер Бардем) и Невидимият човек (Джони Деп).

Снимка: Форум Филм

Виж други галерии »


В "Мумията" чаровният иманяр Ник Мортън (Том Круз) рови за скрити съкровища, докато е в иракската военна зона с кърпа на лицето. Този му занаят се оказва достатъчно опасен след като успява да докопа и карта от амбициозната библиотекарка Евелин (Анабел Уолис), прекарвайки вечер с нея. Компания му прави неговият приятел Крис (Джейк Джонсън), неспиращ и да го упреква( с причина), че го вкарва в неприятности.

Така тримцата стигат и до гробница, която всъщност се оказва затвор на Аманате (София Бутела), живяла преди 5000 години и убила собственото си семейство, за да се докопа до престола. Обладана от бога Сет, нейният план за величие над света е бил спрян, а тялото й потопено в живак.

Това чудо излиза на бял свят, а жертвите, които среща по пътя си превръща в грозни зомбита, готови да плячкосват още живи тела край себе си. Именно тук е огромният минус на филма. Разхождащите се живи мъртви,  натежават с отегчения си ритъм на действието. Що се отнася до самата Мумия тя е смес между готическа принцеса и египетска богиня, но така и не става ясно обича ли тя този, когото смята за избран или просто иска да не бъде сама във вечността.

Другият ключов образ в продукцията е този на Ръсел Кроу – прототип на д-р Джекил и мистър Хайд, стегнал чудовищната си същност във врътовръзка и сако, героят  проповядва веруюто, че "Чудовище може да се победи само от друго чудовище".

Круз пък е приел образа на добре познатия щур образ, готов за всякакви приключения. Показва добра физическа форма. За него се знае, че обича сам да изпълнява каскадите си, а в "Мумията" ще го видим да прави доста такива. Персонажа му Ник се опитва да притежава героизма и обаянието на Индиана Джоунс. Всеки сам за себе си ще си отговори дали е успял.

"Мумията" си остава поредния блокбастър, гонещ висок зрителски интерес, със заявка за зрелищна мащабна продукция, появила се във време на безкрайни продължения, римейкове и добре познати истории, разказани на нов глас.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: МумиятаТом Круз
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
1
 
0
 
! Отговори
Петърчо преди 6 години
Кога Том Круз се е запознал с Лили Иванова?!
3
2
 
4
 
! Отговори
Черноризец храбър преди 6 години
До KДумата " актиор " се пише правилно - АКТЬОР !
2
0
 
3
 
! Отговори
K преди 6 години
ЧАКАМ ДЖЕЙМС КАМЕРЪН ДА КУПИ ПРАВАТА ЗА ТЕРМИНАТОР..ПРЕЗ 2019 Г..ЗА ДА НАПРАВИ РЕ-БООТ, С НОВ АКТИОР, НО С ФИЗИКАТА И ПРИЛИКАТА НА АРНИ, КАМЕРЪН КАЗА, ЧЕ ЩЕ ГО ПРАВИ СЪС ТЕХНОЛОГИЯ СТОП МОШЪН, И СЪС МЕХАНИКА ОТ СТАРАТА ШКОЛА, А НЕ С КОМПЮТРИ.ДАНО ДА ГО НАПРАВИ, ТАКА ПИСАХА В САЩ ПРЕДИ ВРЕМЕ..СЛЕД АВАТАРИТЕ, КАМЕРЪН ЩЕ ПРАВИ РЕ-БООТ НА СВОЯТА КЛАСИКА !!САМО ТОЙ МОЖЕ ДА ПРАВИ ТЕРМИНАТОР...НИКОЙ ДРУГ !!
1
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ами току що се върнах от прожекцията...очаквах повече, а и зомби ефекта можеше да бъде спестен. Докато " първата" Мумия е филм, които гледам пак и пак...тази едва ли бих повторила.