Кое по-трудно - да оцелееш сред хора или "Да оцелееш сред вълци"?

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
11 юни 2017 17:38, Петя Славова
3
Кое по-трудно - да оцелееш сред хора или "Да оцелееш сред вълци"?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Една от най-интерпретираната тема е Втората световна война. Режисьорът Вера Белмон ни представя своята версия на тази част от историята на човечеството с "Да оцелееш сред вълците".

Това е филм за Холокоста, представен през историята на Миша Дефонсека. Действието ни връща към 1942 година, когато малкото еврейско момиче Миша, майка ѝ Геруша и баща ѝ Рувен се крият от немците в малка къща в Арденес, Белгия.

Когато родителите ѝ са заловени от нацистите, а семейството, което я подслонява, е арестувано заради това, Миша тръгва на изток да търси родителите си.

Белмон проследява перипетиите на малкото дете, извървяло пеш половин Европа. Преминало през Германия, Полша и Украйна, детето среща един негостоприемен свят, населяван от хора, за да намери уют и приятели сред глутница вълци.

"Да оцелееш сред вълци" се превръща в притча за приятелството между човека и животното. Ролите са поверени на Матилде Гофарт, Гай Бедос и Мишел Берние.

Невероятната история на малката Миша, спасена от зверовете може да гледате на 11 юни от 23.00 часа по телевизия  Bulgaria ON AIR.

 

 


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми то се вълци труден живот стана
1
0
 
5
 
! Отговори
==== преди 1 година
Съвсем скоро беше, когато авторката на книгата, върху която е базирана книгата, беше обвинена в лъжа и й бяха отнети всички награди. Оказа се че тя НЕ Е ЕВРЕЙКА, родителите й са умрели от болести преди войната, а не убити от нациститите. Историята описана в самата книга, за която се твъдеше че е истинска се оказа пълна измишльотина. Но изглежда най-скандалното е че тя се представя за еврейка, пострадала от Холокоста, каквато не е.