Несподелена любов по руски в "Две жени"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
11 юни 2017 15:02, Петя Славова
0
Несподелена любов по руски в "Две жени"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Към една от най-известните пиеси на Иван  Тургенев ("Месец на село“) поглежда режисьорът Вера Глаголева във филма "Две жени“.

Сюжетът ни връща в средата на 19-и век. Монотонността във всекидневието на  богатия земевладелец Аркадий Сергеевич Ислаев и съпругата му Наталия Петровна придобива рязък обрат с пристигането на новия учител на сина им – студента Алексей Беляев. Наталия Петровна се увлича по новопристигналия младеж.

А самата тя е несподелена любов на стария приятел на Ислаев – Ракитин. Страстите се разгорещяват, когато Беляев се превръща в обект на романтична страст на младата Верочка, отглеждана от дете в семейството на Ислаев и превърнала се в част от него.

Пиесата е многократно поставяна в театрите на Русия, България и Европа. През 1994 г. в Albery Theatre  в Лондон ролята на Наталия Петровна е изпълнена от Хелън Мирън, а Беляев е изигран от малкия брат на Рейф Файнс – Джоузеф.

Във филма си Глаголева ни потопява в типичната руска атмосфера, позната от класическата литература. Персонажите на Тургенев са хора, не толкова водени от действията, а от мислите си, съвършено наивни, следващи покорно чувствата си. Плюс на филма е и актьорския съства като Рейф Файнс, Ана Астраханцева-Вартанян, Александър Балуев, Силви Тестю, Лариса Малеванная.

Ще позволят ли героите да излязат наяве терзаещите ги чувства – гледайте "Две жени" на 11 юни от 19.50 часа по  телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари