"Колите" 3 забавя темпото. Маккуин се пенсионира

Историята прави реверанс към приемствеността между поколенията
Обновена: 17 юни 2017 10:29 | 16 юни 2017 16:07, Петя Славова
3

Снимка: Форум Филм

За първи път "Колите" финишира  на големия екран през 2006 г. Историята за нахакания Маккуин Светкавицата, който поема по грешен път, за да спечели не толкова рали състезанието, а куп приятели, донесе на авторите над 1 милиард  долара печалба в комбиниран бокс офис по света.

Така закономерно след успеха дойде ред и на втората част през 2011 г, която пое по пътя на шпионажа в стил Джеймс Бонд. И в момент, когато поредиците се надпреварват да излизат в киносалоните стартира и третата част.

Режисьорът на първите две части Джон Ласитър отстъпва място на новобранеца Брайън Фий, който има опит в поредицата като художник. Затова пък Ласитър е запазил за себе си продуцентското място.

В новия епизод Маккуин осъзнава, че състезанията са до време и неговия звезден път като победител е почти невъзможен. Героят ще осъзнае, че нищо не е вечно, славата и успеха също, но доста по-важно е да можеш да приемеш промените и да заживееш с тях.

Светкавицата ще има нови противници на пистата, които притежават на пръв поглед най-важното качество – по-модерни и млади са.

Затова пък той ще се запознае с ентусиазирана монтьорка на състезателни коли – Крус Рамирес, която е със собствен план за победа, плюс вдъхновение от покойния Хъдсън Хорнет. Политически коректен нюанс, в който ясно се вижда, че и дамите имат място на пистата.

"Колите" 3 няма да впечатли с особена оригиналност. Пак ще има свистене на гуми, мръсни номерца. Затова пък анимацията залага на детайлно проследяване на проблемите на пистата, както и прави реверанс към отминалите коли-герои и приемствеността между поколенията.

Пиксар очаквано ни предоставя безупречна визия, но на места "Колите" 3 забавя ход, за да преповтори какво е да си известен, показвайки положителните и отрицателни емоции от това.

Също така се придържа към познатия план от първата част и сюжетът е предимно със състезателен, а не шпионски характер.

"Колите" 3 тръгва в надпревара за бокс офиса ни от 16 юни. В 2D и 3D-формат.


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
2
 
! Отговори
Крус преди 1 година
Филма е супер!!! Това е животът! Всеки трябва да знае кога да спре и да даде път на младите.!!!
2
0
 
4
 
! Отговори
Толераст преди 1 година
До 1
Електрическа кола, ама трябва да бъде и гей, за да е модерно! :D
1
1
 
2
 
! Отговори
Умно а? преди 1 година
Ще бъде подменен с електрическа кола. :D