Кой е "Свой сред чужди, чужд сред свои"?

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 23 юни 2017 10:00 | 23 юни 2017 08:44, Петя Славова
9
Кой е "Свой сред чужди, чужд сред свои"?
Снимка: Bulgaria ON AIR

Кой е "Свой сред чужди, чужд сред свои" ни разказва Никита Михалков, един от най-знаковите автори в руското кино.

Режисьорът на "Изпепелени от слънцето” – получил "Оскар" през 1994 г. се изявява още като сценарист и актьор.

Първата му поява на екран е, когато е едва 14-годишен. Четири години по-късно изпълнява гланвата роля в "Аз крача из Москва" на Георгий Данелия.

Брат му – режисьорът Андрей Кончаловски го снима в творбите си "Сибириада", "Дворянско гнездо", а Никита участва и във филмите си "Незавършена пиеса за механично пиано" , както и в режисьорския си дебют "Свой сред чужди, чужд сред свои".

Следват десетте най-силни години в кариерата му. Всяка година почти на екран излизат негови творби  "Роб на любовта" /1976/, "Незавършена пиеса за механично пиано" /1977/, "Пет вечери" /1979/, "Няколко дни от живота на Обломов" /1980/, "Без свидетели" /1983/.

Продукциите правят името на Михалков известно не само в родината му, но и по света. Той обикаля едни от най-престижните кинофестивали, а филмите му печелят международно признание.

Сюжетът в "Свой сред чужди, чужд сред свои" ни връща в 20-те години на миналия век. Малък провинциален град в южната част на Русия. Гражданската война е към края си, но до пълната победа на бялата гвардия все още е далеч.

Хаос, банди, хиляди гладуват, а смутните времена са видени през очите на петима приятели, бивши войници от Червената армия.

Лигата на нациите отказва да предостави жито, освен ако за него не бъде заплатено в благороден метал. По заповед на Дзержински управата на неголям губернски град трябва да изпрати в Москва злато на стойност десет хиляди рубли, което е конфискувано от Съветската власт.  Приятелите се захващат със задачата за товара, но сред тях има и предател.

Гледайте "Свой сред чужди, чужд сред свои" на 23 юни от 22:10 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
2
 
1
 
! Отговори
виц преди 6 години
Руснаите направили филм за да се сприятелят с Амерканците и му дали име :"Свой сред чужди,чужд сред свои"Американците го видели и казали:What the *** , кой е по-зле ние или те, та това е Времето на Пуканките.Колкото и да искаме времето и да сме като него,накрая то става по-малко от нас и ние трябва да се пукаме за да сме като него :)
7
0
 
9
 
! Отговори
123 преди 6 години
Анатолий Солоницин(най-вдясно) е 2 класи над сегашните холивудски актьори, от Фарел до Де Ниро, а самият филм е много хубав. Който прави паралел на изкуството с политиката, го съжалявам искрено, наистина.
6
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
две стари, стари маймуни бъркат в черно гърне петолъчки и чакат да станат на изкуство
5
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ПОРЕДНИТЕ ПОМИИ НА СЪВЕТСКИ ПРОТЕЖЕТА, НЯМА КОМУНИЗЪМ И ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ГИ ГЛЕДА
4
2
 
14
 
! Отговори
КЛАСИКА преди 6 години
Винаги ме кефи , когато го гледам
3
2
 
16
 
! Отговори
ъх преди 6 години
Не, просто по тази телевизия дават доста руски филми, европейски също. Леко отклонение от масовата американска телевизия. Малко чужда култура, нови истории, нови проблеми, друг бит, обстановка, светоглед. Не за излишни.
2
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Филмът е страхотен.Михалков си е майстор
1
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Еййй, този филм го гледах преди повече от 30 години, в едно селско кино, в Ямболско. Връщате миналото ли? Носталгия ли?