Остарява ли любовта с "Късни цветя"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
15 юли 2017 12:00, Петя Славова
0
Остарява ли любовта с "Късни цветя"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Как се справя човек със застаряването изследва френската режисьорка Джули Гаврас (дъщеря на Коста Гаврас) с "Късни цветя“.

Главните роли са поверени на Уилям Хърт и Изабела Роселини, които влизат в образите на Мери и Адам – двойка, наближаваща 60-те години, които по различен начин се справят със страха си от старостта.

Мери вече е пенсионирана учителка, която се опитва да подреди дома си така, че да бъде максимално удобен и практичен. Домът е запълнен с телефони с големи бутони, леглата имат "екстри", нужни за потребностите на хора в старчески дом.

За разлика от нея Адам отказва да остарее. Той е архитект и все още се занимава активно с проектиране на различни сгради. Остава до късно с младите си колеги и работи по странични проекти.

Въпреки нарастващите им различия между двамата припламват искри. През призмата на главните персонажи филмът на Гаврас няма за цел да променя света, а само проследява развитието му.

Нещо в живота и на двамата ще се случи, за да успеят да влязат в кожата на партньора си, макар и неволно. На Мери ще й се наложи да посещава военна аеробика с млади жени, а на съпруга й да проектира дом за хора в напреднала възраст.

Гледайте "Късни цветя“ на 15 юли от 19.50 часа по Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари