Феи, дракони, вампири във "Време за детско кино"

Новата поредица стартира от 2 септември по Bulgaria ON AIR
21 авг 2017 11:15, Петя Славова
0
Феи, дракони, вампири във "Време за детско кино"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Приказните истории на феи, дракони, вампирки и други чудати твари плъзват във "Време за детско кино" по Bulgaria ON AIR.

Новата поредица стартира от 2 септември и ще е всяка събота и неделя от 13:30 часа, а в нея може да гледаме едни от най-добрите европейски и американски филмчета. 

Детският хит "Сестрите вампирки 2: Прилепи в стомаха" е едно от топ заглавията в селекцията. Любителите на легендите могат да проследят историята на две сестри полувампири и техните предизвикателства на 10 септември в 13:30 часа. Дакария и Силвания пристигат от Трансилвания в малко германско градче, което може да предизвика много беди...

След вълненията около първия ученически звънец на 15 септември ще зарадва най-малките си зрители с магическата одисея на "Уинкс 3D: Вълшебно приключение" (16 септември в 13:30 часа). Филмът е на един от най-популярните европейски режисьори на анимационно кино - Иджинио Страфи, и представя ново пълнометражно приключение в света на познатия анимационен сериал "Клуб Уинкс". Главните героини отново са феите Блум, Стела, Флора, Техна, Муза, Лейла и Рокси със своите мистични и лични трепети.

Следващата част на един от любимите детски филм - "Уинкс: Мистерията от Дълбините", ще се излъчи на 17 септември. Този път "Клуб Уинкс" се изправя срещу най-големите си врагове – отборът на тъмната магия на вещиците Трикс. Но за да разбият феите веднъж завинаги и да станат непобедими, им трябва нещо вълшебно - една малка, но могъща магическа перла, скрита в дълбините на безкрайния океан.

На малкия екран ще се появи и еленчето Нико с необикновена съдба в "Нико и пътят към звездите" на 23 септември. Нико расте само с майка си, но въпросите за баща му не стихват. Тя разказва на сина си, че баща му не е напълно обикновен елен, а напротив – той е един от елените на Дядо Коледа. Тази история кара Нико да мечтае как ще полети също като него. А веднага на следващия ден ще видим и втората част на филмчето "Нико 2: Малко братче - големи проблеми", където приключенията на Нико продължават, но той се е сдобил и с нови предизвикателства – трябва да се справи с малкото си доведено братче.

Въображението на децата ще бъде провокирано и с "Рицарят Ръждивко" – на 30 септември в 13:30 часа. Смелият рицар Ръждивко живее в приказното кралство Скрапланд, където е вдъхнат живот на всички метални отпадъци. Там тупти по едно сърчице в най-различни уреди и машини. Най-голямата му мечта да спечели кралския турнир срещу принц Новел обаче го изпраща на опасно приключение.

"Време за детско кино" продължава и през октомври с "Малкият рицар Тренк" (1 октомври), който ще пренесе най-малките зрители във вълнуващото приключение на десетгодишния Тренк с рицарски турнири, злодеи, дракони и добрите рицари, борещи се с тях.

Част от детската селекция е и лентата на Люк Жаке "Лисицата и детето", която най-малките ще могат да гледат на 7 октомври. Филмът разказва за момиченце, което живее в източните планински райони на Франция. Всеки ден по пътя си за училище тя среща малка лисица, с която развиват необикновена връзка. Но не след дълго се случва нещо непредсказуемо...

Магична история във френския семеен филм "Омагьосаното езеро" ще завладее цялото семейство на 14 октомври. На брега на безлюдно езеро две деца попадат под магията на дивата природа. Неволите ги сближават и това им дава сили да се справят с проблемите. В техните очи езерото е тайнствено царство, където прекрасни и страшни същества се раждат от сънища или кошмари. Времето, което прекарват там, дава на децата опит, който ще ги промени завинаги.

От 2 септември поредицата ще открият "Гладиаторите на Рим". Анимацията също е дело на режисьора Иджинио Страфи и ще събере пред екрана цялото семейство, като представи една вълнуваща история за дълга пред близките и невъзможната любов.

В неделния ден на 3 септември (13:30 часа) на малкия екран ще се появи приключенската продукция "Мишлето Перес", което влиза в ролята на "приказно същество" за събиране на зъбки, заменя ги с монети и радва децата с малките си "вълшебства". 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари