Да пренапишеш Библията в "Съвсем нов завет"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 26 авг 2017 11:08 | 26 авг 2017 10:42, Петя Славова
7
Да пренапишеш Библията в "Съвсем нов завет"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жак Ван Дормел пренаписва "Съвсем нов завет" с френската фантастична комедия, според която Бог обитава апартамент в Брюксел.

Той също така си има покорна съпруга и 10-годишна дъщеря Еа, към която той е емоционално и физически агресивен, а тя пък решава да изземе функциите му.

Кулминацията идва, когато Еа се промъква в офиса на баща си и вижда, че той не се държи подобаващо с хората. Затова тя решава да провери датата на смъртта на всеки човек по света и да разпространи информацията в пресата по целия свят.

Режисьорът пречупва религията през комичен фокус, в който се опитва да свали морално-етичните табута, които разпалват години наред религиозни войни. Историята, която се развива в миналото, настоящето и бъдещето доближава човека до Бог в буквалния и преносния смисъл.

Дормел ни предлага да погледнем към Всевишния под друг ъгъл, предоставяйки пъстра гама от жанрово изразяване. От една страна религията е поставена под въпрос, а от друга стои доказателството за крещяща нужда на хората от чудеса и вяра.

Всички актьори във филма са белгийци с изключение на звездата Катрин Деньов. Продукцията печели 4 награди от 6 номинации в белгийската филмова церемония 6th Magritte Awards, включително за "Най-добър филм" и "Най-добър режисьор" за Жако Ван Дормел.

Гледайте "Съвсем нов завет" на 26 август от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен
Човешко ли е да режеш глави?
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Киро шарнира

киро, исляма те дразни, защото е корава религия и е последната опора на "човещината", преди "човешкото" в човека да бъде окончателно погребано "в името" на "прогреса ,единиците и нулите"
4
4
 
8
 
! Отговори
Киро шарнира преди 1 година
На снимката виждам 2 жени и 2- ма мъжа ....а този най вдясно е ислямския фен от Сомалия с белгийско гражданство с мачетето ревящ за Алаах акбарА!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този отворко Жан Ван Дормел що не се пробва да пренапише Корана? Ама не му стиска, нали? Друго си е да се гавриш с християните, като знаеш, че няма нищо да ти направят.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Режисьорът пречупва религията през комичен фокус, в който се опитва да свали морално-етичните табута, които разпалват години наред религиозни войни
...

типично за шахматната гамбитна линия ... няма смисъл да се гледа филма - всичко е пределно ясно...
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Рядко глупав филм