Да пренапишеш Библията в "Съвсем нов завет"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 26 авг 2017 11:08 | 26 авг 2017 10:42, Петя Славова
7
Да пренапишеш Библията в "Съвсем нов завет"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жак Ван Дормел пренаписва "Съвсем нов завет" с френската фантастична комедия, според която Бог обитава апартамент в Брюксел.

Той също така си има покорна съпруга и 10-годишна дъщеря Еа, към която той е емоционално и физически агресивен, а тя пък решава да изземе функциите му.

Кулминацията идва, когато Еа се промъква в офиса на баща си и вижда, че той не се държи подобаващо с хората. Затова тя решава да провери датата на смъртта на всеки човек по света и да разпространи информацията в пресата по целия свят.

Режисьорът пречупва религията през комичен фокус, в който се опитва да свали морално-етичните табута, които разпалват години наред религиозни войни. Историята, която се развива в миналото, настоящето и бъдещето доближава човека до Бог в буквалния и преносния смисъл.

Дормел ни предлага да погледнем към Всевишния под друг ъгъл, предоставяйки пъстра гама от жанрово изразяване. От една страна религията е поставена под въпрос, а от друга стои доказателството за крещяща нужда на хората от чудеса и вяра.

Всички актьори във филма са белгийци с изключение на звездата Катрин Деньов. Продукцията печели 4 награди от 6 номинации в белгийската филмова церемония 6th Magritte Awards, включително за "Най-добър филм" и "Най-добър режисьор" за Жако Ван Дормел.

Гледайте "Съвсем нов завет" на 26 август от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименЧовешко ли е да режеш глави?
5
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Киро шарниракиро, исляма те дразни, защото е корава религия и е последната опора на "човещината", преди "човешкото" в човека да бъде окончателно погребано "в името" на "прогреса ,единиците и нулите"
4
4
 
8
 
! Отговори
Киро шарнира преди 6 години
На снимката виждам 2 жени и 2- *** мъжа ....а този най вдясно е ислямския фен от Сомалия с белгийско гражданство с мачетето ревящ за Алаах акбарА!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Този отворко Жан Ван Дормел що не се пробва да пренапише Корана? Ама не му стиска, нали? Друго си е да се гавриш с християните, като знаеш, че няма нищо да ти направят.
2
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Режисьорът пречупва религията през комичен фокус, в който се опитва да свали морално-етичните табута, които разпалват години наред религиозни войни...типично за шахматната гамбитна линия ... няма смисъл да се гледа филма - всичко е пределно ясно...
1
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Рядко глупав филм