Тайните на провинциалния живот разследва "Вестникарчето"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 2 сеп 2017 16:41 | 2 сеп 2017 16:40, Петя Славова
0
Тайните на провинциалния живот разследва "Вестникарчето"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Лий Даниелс ни разказва мрачната история на "Вестникарчето“. Топ репортерът на "Маями Таймс“ (Матю Макконъхи) се завръща в родния си малък град във Флорида за да проследи случай със замесен затворник, осъден на смърт (Джон Кюсак).

С детективска находчивост и в компанията на брат си Джак  (Зак Ефрон) и колегата си Ярдли (Дейвид Ойелоуоу), героят прави свое разследване, а филмът завива в криминалния жанр.

Даниелс ( "Срещу сянката“ и "Прешъс“, "Икономът“) умело ни вмъква в провинциалния живот на юг, задушаван от летните жеги и заплетени интриги. Всекидневието е описано като безкрайно блато, където на пръв поглед приветливи хора се подиграват един с друг.

Сюжетът ни отпраща в лятото на 1969 г, а времето е засечено от елегантните костюми на Никол Кидман в образа на Шарлот Блез – жената, която е влюбена в затворника, но познаваща го единствено от писмата, които са си разменяли.

Разследването оплита персонажите, като на показ излизат дълбоко прикрити конлфикти на расова основа, тайни и естествено се оказва, че последствията са сериозни, а и всички са замесени.

"Вестникарчето" по романа на Пийт Декстър може да гледаме на 2 септември от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ВестникарчетоBulgaria ON AIR
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари