Драматично и поетично с лентата "Две жени"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 30 сеп 2017 10:18 | 30 сеп 2017 09:11, Петя Славова
0
Драматично и поетично с лентата "Две жени"
Снимка: Bulgaria ON AIR

В типичната руска атмосфера, позната от класическата литература ни вмъква режисьорът Вера Глаолева във филма "Две жени".

Продукцията е екранизация на една от най-известните пиеси на Иван Тургенев ("Месец на село“).

Сюжетът ни връща в средата на 19-и век. Монотонността във всекидневието на богатия земевладелец Аркадий Сергеевич Ислаев и съпругата му Наталия Петровна придобива рязък обрат с пристигането на новия учител на сина им – студента Алексей Беляев. Наталия Петровна се увлича по новопристигналия младеж.

А самата тя е несподелена любов на стария приятел на Ислаев – Ракитин. Страстите се разгорещяват, когато Беляев се превръща в обект на романтична страст на младата Верочка, отглеждана от дете в семейството на Ислаев и превърнала се в част от него.

Пиесата е многократно поставяна в театрите на Русия, България и Европа. През 1994 г. в Albery Theatre в Лондон ролята на Наталия Петровна е изпълнена от Хелън Мирън, а Беляев е изигран от малкия брат на Рейф Файнс – Джоузеф.

Глаголева точно обрисува персонажите, създадени от Тургенев, които са водени не толкова от действията, а от мислите си, съвършено наивни и покорно следващи чувствата си.

Актьорският състав е забележителен - Рейф Файнс, Ана Астраханцева-Вартанян, Александър Балуев, Силви Тестю, Лариса Малеванная.

Гледайте "Две жени" на 30 септември от 19:50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари