"Голямата плячка" се оказа американският президент

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
1 окт 2017 10:58, Петя Славова
0
"Голямата плячка" се оказа американският президент
Снимка: Bulgaria ON AIR

Странен спасител си намира американският президент на САЩ в лицето на 13-годишния Оскар. Детето е тръгнало да се доказва пред близките си, влизайки във финландската гора.

Оказва се, че неговата "Голяма плячка" не е елен или мечка, а именно държавния глава. И по възможност е желателно да го върне жив, а не мъртъв.

Режисьорът Ялмари Хеландър рисува умело северния колорит и неговото особено отношение към живота. И макар да се движи по добре позната рамка,

"Голямата плячка" ни връща към тийн историите, където героите успяват сами да изяснят позицията си преди финалния акорд, а персонажите и случващото им се е преекспонирано.

Злодеите са окарикатурени, президентът – леко осмян. Пародийното изображение е умело контролирано, а режисьорът демонстрира познания по американската схема за екшън като професионално отбягва да остане в тяхната клопка, предоставяйки добър хумор и смел замах, характерен за северното кино. Ролите са поверени на Самюел Л. Джаксън, Рей Стивънсън, Тед Ливайн, Джим Броудбент, Джеймс Бътлър, Кен Томас и др.

Гледайте на 1 октомври от 19:50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари