Ален Делон до Жан Габен в "Двама мъже в града"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 6 окт 2017 08:29 | 6 окт 2017 07:57, Петя Славова
9
Ален Делон до Жан Габен в "Двама мъже в града"
Снимка: Bulgaria ON AIR

С "Двама мъже в града" Жозе Джовани отправя откровена критика към френското правосъдие през 70-те години на миналия век и предизвиква голяма дискусия за смъртното наказание.

Режисьорът отправя въпрос може ли престъпник да промени житейската си позиция. Във "Време за класика" може да си припомним историята за бивжия затворник Джино (Ален Делон), който излиза от затвора след 10 години, където е бил осъден за банков обир.

Героят се опитва да се пребори с лошите си навици и да преобърне живота си да тръгне в правия път, благодарение на затворническия си наставник Жермен Касньов (Жан Габен).

Но в неговата искреност се усъмнява полицейски инспектор Гоатро, който тръгва по петите му. А когато един човек е непрекъснато следен, той може лесно да се обърка...

Гледайте "Двама мъже в града" на 6 октомври от 22.10 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
6
 
! Отговори
нямат грешка преди 6 години
Сценария е изсмукан от пръстите,но актьорите са страховити!Заради играта им си струва да се гледа!
7
5
 
7
 
! Отговори
аник преди 6 години
Велик филм велики артисти страхотно изпълнение.Въпреки това няма да го гледав а причината е че се скъсвам от рев.
6
4
 
12
 
! Отговори
Препоръчвам го! преди 6 години
Всеки, който не го е гледал, има шанс да види добър филм, великолепни актьори, а също и ще има повод да поразсъждава относно нещата от живота - това, което ни се струва невъзможно или малко вероятно, може да се случи на всекиго.Определението "мухлясала стара лента" не е на мястото си относно този филм. Това е творба, която ще остане като пример за добро постижение в историята на филмовото изкуство.
5
12
 
9
 
! Отговори
киноман преди 6 години
До Анонимен 3Много изчерпателен коментар: "филмът е невероятен, ама го гледах до средата".Аз също го гледах до средата, ама и това ми дойде в повече. Моля престанете с това снобско преклонение към "великите" френски филми от 70-те. И сега има прекрасно европейско кино, и то в пъти по-добро от мухлясалите стари ленти.
4
5
 
22
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 6 години
Голям филм, вече такива филми никой не произвежда! Всичко е а ла холивуд - боливуд.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мдам, гилотината е работела до средата на 70-те. Голяма часто от тези които пишат тук вече са били родени, когато все още са я вкарвали в действие франсетата.
2
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Филмът е невероятен, гениални актьори. За съжаление е доста тежък и натоварващ - няколко пъти съм го гледала до средата, след това не издържам и се отказвам..... Препоръчвам го, който може, да го гледа.
1
7
 
14
 
! Отговори
онбашията преди 6 години
в Нормалните Държави преди да се постне нещо шокиращо се слага предупреждение trigger warning, да не искате да докарате инфаркт на някой евролибераст като разбере че във цивилизована франция са режели глави (буквално дечица, буквално) до края на 70те.