"Блейд Рънър 2049" превзе САЩ

Филмът оглави бокс офиса на Северна Америка
9 окт 2017 14:48, Петя Славова
2
 "Блейд Рънър 2049" превзе САЩ
Снимка: Александра филмс

Филмът "Блейд Рънър 2049" може и да има "закваската", звездни актьори и добри отзиви, но нещо не достигна на дългоочакваното продължение на култовата оригинална продукция от 1982 г., за да "грабне" публиката, предадоха световните информационни агенции.

През дебютния си уикенд по кината високобюджетният филм се представи изненадващо слабо. Продукцията зае първото място в бокс-офиса на Северна Америка с постъпления от едва 31,5 милиона долара, имайки предвид, че е заснета с бюджет от минимум 150 милиона долара. И въпреки участието на двама актьори, които са любимци на не едно поколение дами - Харисън Форд и Райън Гослинг, анализаторите отчитат, че филмът е привлякъл основно мъжка публика (71 процента).

Според наблюдателите една от причините за слабия касов дебют на "Блейд Рънър 2049" е продължителността на филма - 163 минути, пише БТА.

Второ място в бокс-офис класацията на Северна Америка заема романтичното приключение "Планината между нас" с Кейт Уинслет и Идрис Елба. Приходите от уикенда за филма възлизат на 10,1 милиона долара. На трета позиция е хорърът "То" с 9,7 милиона долара.

Челната петица в северноамериканския бокс-офис се допълва от продукциите "Малкото пони: Филмът" и "Kingsman: Златният кръг". Приходите от продажбата на билети за двата филма в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда възлизат съответно на 8,8 милиона долара и 8,1 милиона долара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: САЩзрителибокс офис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
сглупил зрител преди 6 години
Блейд Рънър е грандиозно отвратителен филм от началото до края. Мудно действие, безкрайно дълги кадри, осакатен сценарий и неясен замисъл в действията на персонажите. Целта е да се предизвика едно гадно и зловещо усещане за един мръсен и безнадежден бъдещ свят. Озвучаването е абсолютна мозъчна атака- отвратителни и прекалено силни вибриращи звуци, които въобще не съответстват на динамиката на действието и освен да предизвикат главоболие, нямат никва друга цел.
1
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
явно ще превземе и България, като гледам броя на коментарите преди мен...