Какво може да е "По-шумно от бомби"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
14 окт 2017 11:10, Петя Славова
0
Какво може да е "По-шумно от бомби"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво може да е "По-шумно от бомби", освен личните тайни. Доказва го филмът на Йоаким Триер.

Три години след гибелта при авиокатастрофа на военния фотограф Изабел, нейният съпруг Джин заедно с бившите й колеги-репортери правят голяма статия за нея. Но се разкрива и неприятна подробност за гибелта на Изабел. Катастрофата не е нещастен случай и жената сама е сложила край на живота си. Този детайл бащата трябва да сподели със сина си Конрад, който доста тежко е приел смъртта на майка си.

В центъра на повествованието е нюйоркското семейство и отношенията, които имат след трагедията.  Малкият син се е затворил в себе си, големият – се е отчуждил, бащата се чувства ненужен. Триер разследва колко сложно продължава живота след подобна травма. Героите са обречени да живеят неразбрани един с друг.

Постепенно филмът ни потапя и в драмата на загиналата Изабел. Страстно влюбена в професията си, живееща за работата, а не за семейството, тя се превръща в рисков фотограф.

Дългите крупни планове, равният монтаж и нелинейния начин на представяне на повествованието водят филма към изясняване на ситуацията, но не и към решаване на проблемите на персонажите, които водят своята безмълвна война със самите себе си.

В ролите ще видим Джеси Айзенбърг, Гейбриъл Бърн, Изабел Юпер. Гледайте "По-шумно от бомби" на 14 октомври от 23:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари