Американската филмова академия изключи насилника Харви Уайнстийн

Решението е взето с мнозинство, отчитат от академията
15 окт 2017 09:47, Красимир Ангелов
34
Американската филмова академия изключи насилника Харви Уайнстийн
Снимка: БТА

Американската академия за киноизкуство, която присъжда наградите "Оскар", изключи  обвинения в сексуални посегателства продуцент Харви Уайнстийн, предаде Ройтерс.

Още по темата

Академията съобщи, че решението за "незабавното му изключване" е взето на извънредно заседание на управителния съвет с "мнозинство, далеч надвишаващо две трети".

Изключването на 65-годишния Уайнстийн от най-престижната организация в бранша последва публикации в "Ню Йорк таймс" и "Ню Йоркър" за обвиненията на цяла поредица жени, които той подлагал на сексуален тормоз при инциденти, датиращи още от 80-те.

При това Академията подчерта, че отправя по-широко послание: "Ние не просто се дистанцираме от човек, който повече не заслужава уважението на колегите си, но и изпращаме сигнал, че ерата на умишленото игнориране и срамното съучастничество в хищническото сексуално поведение и тормоз на работното място, в нашата киноиндустрия е приключила.

Става въпрос за дълбоко обезпокоителен проблем, за който няма място в нашето общество. Управителният съвет продължава да работи за установяването на етични стандарти на поведение и от всички членове на Академията ще се очаква да бъдат образец за спазването им“, се чете в посланието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
2
 
15
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 6 години
,,Американската актриса- равноправна труженичка в живота!!!,,- новият лозунг на ТКЗС Холивуд.-Пено, каде си *** мари? Направи една шопска салата и ми сипи ракия, че от четене на глупости във фейса *** заболя главата.
9
0
 
4
 
! Отговори
7 преди 6 години
Дори любимия ви Брад Пит го потвърди, само че използва думата "педофили".
8
3
 
19
 
! Отговори
Гошу преди 6 години
То сега ако работиш в Холивуд нещо, да те е страх да поканиш някоя на среща, че ще ревне че е сексуално тормозена. Ще трябва да седиш и да чакаш някоя теб да те хареса и да ти даде нишан, или направо тя да те покани на среща, че да се осмелиш да действаш, ама пак с големи резерви и много, много предпазливо :))))
7
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хайде сега и той да каже коя за какво е ставала, та всички да ги знаят.
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тези "актриси" големи ангели се изкараха... Все едно да влезеш в кръчмата и да си свръх изненадан, че видиш ли, вътре се ПИЕ. Ми в Холивуд е ясно - плющене и поклащане за получаване на слава и мнооооого пари. При това - "няма женско, няма мъжко - Бичето е...е". Така че щом са приели да участват, да спазват "правилата" без да рИвЪт.
5
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много са ми смешни тия холивудски кифли, които 20-30 години покъсно се сетиха изведнъж в хор, че са били насилвани и тормозени от тоя грозник. Защо не се обадиха тогава? Вероятно защото повече нямаше да припарят до холивуд. Освен това никоя от тях не се е оплакала в полицията, това е показателно.не го защитавам, сигурно си е искал наистина, но защо чак сега се разшумя? Адвокатът му каза, че всичко идва от брат му, който искал да го разкара от общата им продуцентска фирма и вече успя. май е така
4
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако беше гАй или както у наше село му викаме aMбреаж, никога нямаше да го изключат. Но ронеже е пбющял жени, а не мъжки дyпЕта ще страда. Даже са позакъснели малко с изключването му. На негово място ще дойде някой много уважаван aНалн0 п0датлив пeде-рунгел и нещата ще са наред.
3
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да, моралът е като дъвка. 30 години правиш с.ики, ама не за по 10лв. на някоя магистрала, а за милиони, трупаш слава и известност... и накрая громиш системата осигурила ти това. Малко ми прилича на борците ни против комунизма.
2
4
 
37
 
! Отговори
Petrov преди 6 години
Ами сега "жените" дето Вайнщаин ги "насилвал" да вземат да върнат парите и оскарите дето са спечелили с помощта на "насилника". нали са за морала.
1
3
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
отвратителна гмо физика