Американската филмова академия изключи насилника Харви Уайнстийн

Решението е взето с мнозинство, отчитат от академията
15 окт 2017 09:47, Красимир Ангелов
34
Американската филмова академия изключи насилника Харви Уайнстийн
Снимка: БТА

Американската академия за киноизкуство, която присъжда наградите "Оскар", изключи  обвинения в сексуални посегателства продуцент Харви Уайнстийн, предаде Ройтерс.

Още по темата

Академията съобщи, че решението за "незабавното му изключване" е взето на извънредно заседание на управителния съвет с "мнозинство, далеч надвишаващо две трети".

Изключването на 65-годишния Уайнстийн от най-престижната организация в бранша последва публикации в "Ню Йорк таймс" и "Ню Йоркър" за обвиненията на цяла поредица жени, които той подлагал на сексуален тормоз при инциденти, датиращи още от 80-те.

При това Академията подчерта, че отправя по-широко послание: "Ние не просто се дистанцираме от човек, който повече не заслужава уважението на колегите си, но и изпращаме сигнал, че ерата на умишленото игнориране и срамното съучастничество в хищническото сексуално поведение и тормоз на работното място, в нашата киноиндустрия е приключила.

Става въпрос за дълбоко обезпокоителен проблем, за който няма място в нашето общество. Управителният съвет продължава да работи за установяването на етични стандарти на поведение и от всички членове на Академията ще се очаква да бъдат образец за спазването им“, се чете в посланието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
123 преди 6 години
*** си го махат заради друго. Това е само предтекст. А другата причина е, че не е участвал в смесените им оргии. Правел си свои, само с жени.
29
1
 
7
 
! Отговори
Борнео преди 6 години
За броени дни Уайнстийн бива изключен от къде ли не, без да е осъден.Да предположа ли какъв щеше да е ефекта ако имаше "щастието" да е добре облечен богат българин? Затова САЩ искат виза за такива като нас, а тук и насила не искат да остават даже и мигранти от военни зони.
28
4
 
8
 
! Отговори
Карл Маркс преди 6 години
Мъжът е ловец и е длъжен да си поиска,ако му стиска?!Жената,за това има глава,да мисли,преценява и решава на кого да дава?!Щом е доброволно и от двете страни,лошо няма,другото е изнасилване!!!Ама била зависима от това или онова?!Всяко нещо в живота си има цена,безплатните обяди с първо,второ и десерт свършиха още с ерата на социализЪма,сега е времето на капитализЪма!!!Казах!!!
27
2
 
8
 
! Отговори
хмм преди 6 години
Дали си бил искал или ги бил изнасилвал..Когато от един човек ти зависи заплатата и кариерата, "искането" е равносилно на тормоз. Тук го има факторът принуда с страх от последствията, ако се оплачеш. Никой няма право да изнудва друг човек за секс или каквото и да било друго. Надявам се, за него това да е краят!
26
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На този на челото му си пише, че е типичен американски за.д.ник. Друг е въпросът, че всички са знаели за "геройствата" му и са си трели, а сега се правят на много учудени. Интересно колко още подобни "плейбои" ще излязат на светло.
25
1
 
9
 
! Отговори
Чукундур преди 6 години
От тук е ясно,че холивудските еврейчета са му вдигнали мерника.Интересното е,че има оплаквания само от жени,а аз мислех че всички са гейове.А на тези,на които е намигвал дали и те ще се оплачат.
24
0
 
8
 
! Отговори
АЗЗЗЗ преди 6 години
В NOVA и BTV е същото, даже и по-зле, което става в Холивуд!
23
2
 
12
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Като печелеха оскари и по 10 милиона на филм си мълчаха. Сега 20-30 години по-късно ревнаха в един глас.
22
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Холивуд се разп*рдя и замириса на лай*на! Но няма нищо чудно, след като порнографията и насилието са основните ценности на "гилдията" от десетилетия насам. Та самата Мерилин е казвала невъднъж, че и се е налагало на преспи с половината директори и продуценти в началото. По - скоро се чудя къде са спали от ФБР по случая. Ааа, май се сетих - ми той Харвито бил донор на демократите и в частност на фондациййката на Килърито. Ааа, виж ти каква случаЕност!
21
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо ли не вярвам на "изнасилените и омърсени" актриси? Днес, след толкова години се сетили да се оплакват, след като направили кинти и кариера. Защо не са писнали тогава? В САЩ дори и поглед се счита за sexual harrasment. Доказателства трябват а не приказки от 1001 нощ.
20
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Както е написал класикът Радой Ралин:Кино, театър, всичко е вятър,цялата култура се върти около...К.ра.Велик е Бай Радой, обаче родните холивудки сведоха класицизма му до нивото на собствения си слугински антикомунизъм.
19
2
 
17
 
! Отговори
Handel преди 6 години
Открай време в Холивуд се пробива или чрез роднинство, или чрез леглото. И всичките тия звездички, които му викаха "Обичних Харви, дай да ти врътна една... ръченица" сега вият - "Вай! Насила беше!"
18
2
 
16
 
! Отговори
Минаващ преди 6 години
Не разбрах, изнасилвал ли ги е или само си е искал? Какво означава "сексуален тормоз" според американските етични норми? Защо са мълчали досега "тормозените"? Не, че го оправдавам, ама ми се струва, че са му метнали мерника. Където и да е по света - щом красива жена иска да стане известна актриса, певица, шоугърла, трябва да й е пределно ясно откъде трябва да започне кариерата й на такава.
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А урагани Харви ще кръщават ли за метеоновините.
16
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изключен?? Верно ли, ва??? Същата академия, която му раздаваше наградите?? Същите актьори които му се подмазваха, ходеха на партитата и на яхтите му и му взимаха милионите в хонорари?? И му ръкопляскаха в хор където се появи?? И сега всички били шокирани и нищо незнaели??? И това ако не е върха на лицемерието, не знам какво е!!
15
3
 
10
 
! Отговори
ТРЕЗВОМИСЛЕЩ преди 6 години
До nasticaПрав си ... но кой ли го интересува ... важно е да се пише и да се четат глупости !!!
14
4
 
18
 
! Отговори
Без думи преди 6 години
Хора, не Ви ли е ясно какво се случва с този човек. Определени среди са му вдигнали мерника и това е резултата. Да нормално е един мъж да си поиска дали ще му се даде е решение на жената, в противен случай това си има име и е изнасилване. До сега не съм чул някоя актриса да се е оплакала, че е била изнасилена. Обратното .. те самите се натискат да се чукат с влиятелни хора за да се издигат в кариерата. Това е пример за 110 % манипулация на обществото.
13
4
 
17
 
! Отговори
nastica преди 6 години
Само някакви издухани флигорни, които вече никой не ги търси се оплакват. Актуалните момичета очевидно нямат проблем със ситуацията. Жалка история!
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вярно е че ако е *** ще е награден независимо колко хора е тормозил
11
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щото явно е истински мъж. Ако беше педди, щеше да получи Оскар за цялостна дейност