Драмите преди спектакъла: Завесата повдига "Квартет"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
15 окт 2017 10:23, Петя Славова
0
Драмите преди спектакъла: Завесата повдига "Квартет"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Свикнали сме да гледаме Дъстин Хофман на екрана, но ето, че във филма "Квартет" актьорът застава зад камерата като режисьор.

Филмът ни среща със Сесил, Реджи и Уилфред, които живеят в дом за пенсионирани оперни певци. Всяка година на 10 октомври в дома има концерт -празненство по случай рождения ден на известния композитор и автор на пиеси Джузепе Верди.

Овациите, цветята и феновете са останали в миналото, но бодрите позастарели оперни артисти не се предават. Те се готвят за поредния гала концерт, а "гвоздеят на програмата" тази година е звезда - бивша прима и съпруга на Реджи - Джийн.

Присъствието й нарушава спокойствието на триото, а превзетото й поведение и отказът й да пее, още повече изострят ситуацията. Въпреки всичко шоуто трябва да продължи…

Хофман проследява до колко амбициите на актьорите и обидите от миналото могат да се преодолеят и възкресят забравената любов. Повдига завесите около подготовката на един спектакъл, която обикновено остава скрита за публиката.

Ролите са поверени на Маги Смит, Люк Нюбери, Рони Фокс, Майкъл Гембън, Андрю Сач, Полин Колинс, Били Конъли, Майкъл Бирни, Шеридан Смит.

Гледайте "Квартет" на 15 октомври от 19:50 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари