Комични и трагични: Пингвините в "Походът на императорите"

Филмът - днес по телевизия Bulgaria ON AIR
15 окт 2017 08:56, Петя Славова
1
Комични и трагични: Пингвините в "Походът на императорите"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Режисьорът Люк Жаке ни доближава до пингвините толкова близо, колкото друг не е в "Походът на императорите". Трудното всекидневие им всекидневие на Антарктика е уловен от излюпването на малките, до трагедията някои от тях да изгубят децата си.

А самият път, който изминават симпатичните животни до момента да се появят малките им е труден и изпълнен с препятствия от тежкия климат, до опасни други твари.

Жаке следва героите си в продължение на 13 месеца, а филмът му се превръща в епична история за пътешествията на черно-белите птици из ледовете и героичната им борба с природата.

Подобно на човешкия живот и тези животинки преминават през своите трагични и комични моменти, изпитват щастие и преодоляват жестоките изпитания на съдбата.

"Походът на императорите" се превръща в един от най-успешните документални филми в историята на киното и е отличен с „Оскар” през 2005 г, както и с номинация за BAFTA, а Жаке вече е готов и с втория си филм "Императорите". Отново история с животни ни разказва и в "Лисицата и детето".

Гледайте "Походът на императорите" на 15 октомври от 13.30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Радой преди 6 години
А кога ще направи филм за походът на Драгалевския император, пардон -Ман Гел?