Киномания за деца: Вълшебни сили и необикновени истории

Три вдъхновяващи филма очакват малките зрители
18 окт 2017 15:30, Петя Славова
0
Киномания за деца: Вълшебни сили и необикновени истории
Снимка: Киномания

Два игрални и един анимационен филм са подготвили организаторите на Киномания за малките почитатели на киното.

Българският игрален "Лили Рибката" на режисьора Ясен Григоров е подходящ, както за децата, така и за техните родители. Той е с участието на обичани български актьори, като преобразената в ромка-магьосница Татяна Лолова (която съвсем скоро спечели награда за цялостно творчество на фестивала "Златна Роза" във Варна), Стоян Радев и Койна Русева, Елена Кабасакалова, Добрин Досев, Калин Сърменов, Десислава Спасова, Красимир Ранков, Линда Русева, Николай Урумов, Красимира Демирова, Луизабел Николова.

Необикновената история е за метаморфозите на едно дете, което предизвиква магическа вихрушка, щом някой го погледне в очите. Тя го променя от момче в момиче и обратното. Родителите на детето се местят на село, в околностите на което срещат семейство роми-магьосници.

Техните вълшебни сили са концентрирани в дъщеричката им Лили, която прави изключителна саможертва в името на странното дете. Филмът-приказка е за нуждата от обич и близост на родителите и техните деца, способността на хората да приемат различните от тях, за любовта и приятелството.

"Лили Рибката" ще очарова малките зрители с приказната си атмосфера, а на родителите ще припомни позабравени истини. Детските роли се изпълняват от Дарина Досева, Калина Асенова, Боян Григоров, Калоян Минчев.
 
"Кончето на Уенди" също е част от детската програма на Киномания. Тя е на режисьора Дагмар Зойме и разказва за живота на момиченцето Уенди, който се променя по вдъхновяващ и изпълнен с паметни приключения начин, след случайната й среща с кончето Дикси.

Вълнуващ анимационен филм ще видят малките зрители на Киномания. "Тад Джоунс и изгубеният град" е за най-непохватния авантюрист на света, който трябва да спаси любимата си от алчен милионер. Най-забавната анимация, вдъхновена от Индиана Джоунс, която можете да си представите.


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари