Комиксовият герой Астерикс се впуска в ново приключение

Галският храбрец с 37-ма част в бясна надпревара през древна Италия
19 окт 2017 22:16, Петя Славова
1
Комиксовият герой Астерикс се впуска в ново приключение
Снимка: Facebook

Астерикс, несломимият галски храбрец, който винаги успява да надхитри римляните, днес се впуска в 37-мото си комиксово приключение, този път в бясна надпревара с колесници през древна Италия, предаде Ройтерс.

Дребният мустакат герой и неговите подкрепени от вълшебни отвари подвизи в компанията на могъщия Обеликс забавляват читателите от 1959 г. Оттогава по света са продадени над 370 милиона копия от комиксите за приключенията им.

Комиксовите книжки, преведени на повече от 100 езика и вдъхновили многобройни филми и анимационни поредици, са глобален феномен. Благодарение на касовия успех на продукциите Астерикс привлича ново, по-младо поколение последователи, пише БТА.

Действието в новия 37-ми комикс "Астерикс и надпреварата с колесници" ("Asterix and the Chariot Race") се развива в древна Италия. Вместо да се впуснат в обичайните конфронтации с Юлий Цезар, този път решителните гали се срещат с местно племе, което се бори да остане независимо от Рим.

Оригиналните комикси, създадени от Рене Госини и илюстрирани от Албер Юдерзо, си спечелват верни последователи през 60-те, 70-те и 80-те години на миналия век. Десетилетия по-късно много пораснали деца продължават да следят със същия интерес новите приключения на Астерикс.

След смъртта на Госини през 1977 г. Юдерзо пише и илюстрира поредицата до оттеглянето си през 2009 г. Последните три комикса са плод на сътрудничеството между автора Жан-Ив Фери и илюстратора Дидие Конрад, които се придържат към оригиналния формат.

Съобразно с традицията в поредното приключение фигурира нов злодей. Този път това е загадъчният Коронавирус - маскиран участник в надпреварата с колесници, готов на всичко, за да спечели.

В качеството си на "надзорник" на поредицата Юдерзо не е пожелал никакви промени, разкрива Фери. "Той искаше екип, способен да продължи традицията, и ни се довери, засвидетелства ни подкрепата си и ни спести критиките", допълва авторът зад поредното приключение на Астерикс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Супер! Чета и гледам Астерикс от дете! Обичам го този герой!!!