Какви са "Предимствата да бъдеш аутсайдер"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
28 окт 2017 13:03, Петя Славова
0
Какви са "Предимствата да бъдеш аутсайдер"
Снимка: Bulgaria ON AIR

В периферния живот на интровертен първокурсник ни въвежда режисьорът Стивън Чбоски в "Предимството да бъдеш аутсайдер".

Филмът, екранизация по едноименната му книга, ни среща с гимназиста Чарли (Логан Лърман), на който му се налага да се изправи пред доста предизвикателства. Героят е малко по-различен от останалите си съученици, тъй като в детството е имал психическо разстройство, което е оставило дълбоки следи в него.

Чбоски описва внимателно и с почит крехката възраст, в която сътресенията пред подрастващите сякаш се надпреварват, за да им разкрият реалния живот.

Тийнейджърът губи най-добрия си приятел, който се самоубива, междувременно има любовни драми и трудно общува с връстниците си. Започва да пише и изпраща писма на непознати, в които описва своето изпълнено с множество проблеми всекидневие, включително и взаимоотношенията си с най-добрата си приятелка Сам (Ема Уотсън).

"Предимствата да бъдеш аутсайдер" е първият пълнометражен филм, в който участва Ема Уотсън след поредицата "Хари Потър". Продукцията е отличена на редица филмови фестивали, сред които са Общество на бостънската филмова критика 2012 - за ролята на Езра Милър, актьорът е награден и на Международния фестивал Санта Барбаба 2013, филмът получава и награда Независим дух занай-добър филм.

Гледайте "Предимствата да бъдеш аутсайдер" на 28 октомври от 23.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари