Екипът на "Възвишение" тръгва из България

Предпремиерните прожекци започват от днес
1 ное 2017 14:37, Петя Славова
0
Екипът на "Възвишение" тръгва из България
Снимка: А плюс Филмс

Непосредствено преди да излезе официално по кината от 10 ноември, филмът "Възвишение" ще бъде показан ексклузивно пред публика в няколко български града и зрителите ще имат срещи с екипа и актьорите, съобщават организаторите.

Първата спирка е Котел - днес, в Деня на народните будители и празник на възрожденския град. Там се развива основна част от историята за полуреволюционерите, полуразбойници Гичо и Асенчо /Александър Алексиев и Стоян Дойчев/. Градът е и родното място на писателя Милен Русков, автор на едноименния роман, послужил за основа на филма на режисьора Виктор Божинов.

На 3 ноември "Възвишение" е в кино "Арена Grand Mall" във Варна, на следващия ден - в Cinema City в Бургас, а на 6 ноември - в Пловдив. Билетите за всяка от прожекциите ще се продават от 24 октомври.

Повече от три години продължава работата по "Възвишение", със снимки на над 50 места из цяла България и почти едногодишна постпродукция. Филмът разказва за обира на Арабаконак през 1872 г. през погледа на Гичо и Асенчо, натоварени с важна мисия от Димитър Общи /Филип Аврамов/ - да предадат писмо на Левски. Тяхното издирване на Апостола се превръща в трагикомично приключение, а революционният им ентусиазъм постепенно е изместен от огорчение и разочарование.

Сред актьорите са и Герасим Георгиев - Геро, Васил Михайлов, Юлиан Вергов, Захари Бахаров, Малин Кръстев, Параскева Джукелова, Стефан Денолюбов, Димитър Рачков, Христо Петков, Кирил Ефремов, Веселин Анчев.
Виктор Божинов е съсценарист с Нели Димитрова и Милен Русков, автор и на диалозите.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари