Джина Лолобриджида порица разчистването на секс сметки

Италианската актриса обаче призна, че и тя е била жертва
10 ное 2017 10:39, Петя Славова
18
Джина Лолобриджида порица разчистването на секс сметки
Снимка: архив, Reuters

Италианската актриса Джина Лолобриджида разказа, че също е била жертва на сексуален тормоз, но заяви, че "трябва да имаш куража" да обявиш това веднага, а не след години, предаде АФП.

"Мисля, че да се говори за това сега, е нещо като търсене на реклама" - каза в телевизионно предаване актрисата, която е на 90 години, пише БТА.

Джина Лолобриджида разказа лаконично и с достойнство, че е имала два пъти такива преживявания, и то "доста сериозни" - единия път с чужденец, а другия с италианец. Първия път била още ученичка на 19 години.

"Първия път бях невинна, не познавах любовта, не знаех нищо. Така че, беше сериозно. А човекът беше много известен" - разказа Джина Лолобриджида. Тя добави, че предпочита да не говори за втория път, но уточни, че е било след сватбата й през 1949 г.

"Сексуалните посегателства, когато са по-сериозни, остават в теб и се отпечатват върху характера ти. Това е нещо, от което не можеш да се отърсиш. Действията ти винаги са подчинени на този ужасен спомен", призна Джина Лолобриджида.

Няколко актриси в Италия защитиха режисьора Джузепе Торнаторе, спечелил "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм с "Ново кино "Парадизо" през 1990 г., когато актриса го обвини, че й е посегнал преди 20 години. Той отрече да е имало такова нещо.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
мхм преди 6 години
Мислиш че на насилникът му е в главата нещо подобно - тия всичките май са действали от позицията на безнаказани. Дотук виждам, че губят само пари.
16
2
 
1
 
! Отговори
Lan преди 6 години
мхм, човек с власт и положение би загубил много повече от скандала, отколкото никому-не-известен би спечелил ако се навие...НО се навиват и после само едната страна е видиш ли ощетена! Това е сделка, грозна, но сделка! Между другото изнудването също е подсъдно, ако някой от ощетените си потърси навреме правата.
15
2
 
3
 
! Отговори
мхм преди 6 години
Не ви ли стана ясно, че става въпрос за сексуално насилие, когато някой е в позиция на силата - дали ще е продуцент, от който зависи дали актьор или актриса ще получи роля или началник на футболните съдии, от който зависи да ли жена съдия ще получи възможност да работи. Никой не спира хората да правят секс, когато просто се харесват.
14
0
 
8
 
! Отговори
толераЗД преди 6 години
Единствената полза да се приказва толкова шумно и публично за отминали инциденти е да се провокира регламентирането и полагането на процедури, които своевременно(+обективно) да реагират и наказват извършителите В БЪДЕЩЕ. Не омаловажавам това, през което са минали много от потърпевшите - но да се търси отговорност за нещо, което е станало преди 20+години и може да се е разбрало различно от двете страни (говоря за "сивите" ситуации), без да има конкретни доказателства, е прекалено.
13
0
 
6
 
! Отговори
Lan преди 6 години
РБК37,искрено се надявам мъжете скоро да не се почнат да се оплакват, че са тормозени по такъв начин, защото това значи окончателен край на секса! Жените явно изтрещяха (поне на Запад), поне мъжете дано се държат.
12
2
 
8
 
! Отговори
РБК37 преди 6 години
Мен като ме хвана една мацка за бедрото в колата ,то и аз ли съм подложен на секстормоз ,друга ме целува при среща и това ли секстормоз ,трета пък ме прегръща и гърдите й на мен и това е секс тормоз ,четвърта се триее със сиските си и това ли секс тормоз... ще трябва да се жалвам ....на арменския поп навряно .)
11
1
 
1
 
! Отговори
Dublin преди 6 години
Няма нищо феминистко в това да напишеш, че сексуалните насилници...az v goliama cast ot sluckite podadeni ni v presata vizdam prosto neuspesen FLIRT...Pri koito predlagastata strana NE e produlzila...AI SIKTIR...
10
1
 
0
 
! Отговори
Feminist преди 6 години
...predlagam da se zabrani polovia akt kato unizavast zenskoto dostoinstvo...Da si se lizat i mliaskat edno pokolenie... Kato se obiavi za nelegalno i izkustvenoto osemeniavane...,kak ste im razvaliat rahat i dostoinstvo...:))
9
0
 
22
 
! Отговори
Lan преди 6 години
@4,така - изнасилванията и блудствата са наказуеми и няма никакво оправдание за тях. Това модерното понятие обаче "сексуален тормоз" е...кой както го възприеме! Даже върхът е, че някакъв обвинява Марая Кери, че видиш ли му отворила вратата по бельо и той се почувствал изтормозен. Редно е да се регламентира, че само когато има сексуална принуда, това да е подсъдно, а не изобщо всичко свързано със секса...то да те хване страх да флиртуваш с някой мъж/жена!
8
1
 
18
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Обаче в цялата тая работа има и нещо адски гнило... от една страна, ако един мъж не се пробва, как би му излязъл късмета!? Ако пък се пробва, и не му излезе късмета, всяка жена, отрицателно настроена нищо чудно и да го обвини в сексуален тормоз! Изобщо това понятие е малко размито, е не толкова малко.
7
0
 
18
 
! Отговори
Горан преди 6 години
Абе, не е там работата... Действително е права, не е номера да се разприказваш за това след години. Трябва да го кажеш навреме!
6
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Изобщо, изключително грозно е, когато мъже започнат да се обясняват, как изнасилването видиш ли не било голяма работа, защото 1) говорим за актриси/певици 2) те са си го търсели 3) мъжете също били тормозени. Какви хора сте вие изобщо? Това можеше да се случи на вашите майки, жени, сестри и дъщери!!! И на тях ли ще им кажете, че са си го търсели? Че изнасилването е нищо работа и ще им мине като на кученце?! Ако наистина го мислите, значи просто не сте човешки същества, а животни.
5
2
 
14
 
! Отговори
@4 преди 6 години
Няма нищо феминистко в това да напишеш, че сексуалните насилници трябва да си получат заслуженото. В случай, че не си чел НПК изнасилването и блудството са криминални престъпления. За тях няма давност. Психологическият тормоз също е наказуем.Но за разлика от изнасилването, това че някой ти е казал, че си *** и безполезен, това не оставя белези за цял живот, не те кара да се страхуваш да спиш до мъж, да виждаш във всеки мъж-колега потенциална заплаха и да руши психиката ти десетилетия наред
4
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименА я да сметнем колко мъже са били провокирани или дори насилени по един или друг начин, за да стигнат до там? Нима психическият тормоз не причинява щети? Хайде малко се скрийте с тези изказвания, защото всяка крушка си има опашка. Аман от ограничени феминисти!
3
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
На мен ми се изправя косата като чета колко мъже са обвинени. Мисля, че и на вас трябва.Дори и само 1/3 от обвиненията да са истински, това пак е зловещо. Съжалявам за всички мъже, които дори не са осъзнали какви животни са и колко болка са причинили на други човешки същества. Дано някога да намерят мир със себе си, но при всички случаи, мисля че медийната истерия е нещо хубаво, защото само така представителите на силния пол (може би) ще се научат, че да докосваш жена без нейно съгласие е ЛОШО!
2
2
 
23
 
! Отговори
До 1 преди 6 години
Може би имат дъщери, които ще пробиват по същия начин, по който са пробили майките им.
1
2
 
35
 
! Отговори
Стоян преди 6 години
Чудно ми е как още нашите женски знаменитости не са започнали да се оплакват от сексуален тормоз,или няма такова нещо,всичко е било доброволно,или всичките те са девственни?!?!?!