Елена Йончева показва "Границата"

Филмът й с прожекция на 13 ноември в НДК
12 ное 2017 13:24, Петя Славова
56
Елена Йончева показва "Границата"
Снимка: архив, Булфото

Документалният филм "Границата" на Елена Йончева ще бъде представен на 13 ноември от 15.00 ч. в зала 42 на НДК, съобщава авторката.

По думите й, продукцията хвърля светлина върху начина, по който се охранява българско-турската граница, разкрива сериозни съмнения за корупция при изграждането на възпрепятстващото съоръжение, както и смущаващи факти за начина на функциониране на бежанските канали.

След филма, който е с продължителност около 20 минути, авторката ще отговоря на въпроси. Продукцията на Йончева, пише БТА.

Червената депутатка стана обект на атаки от страна на управляващите заради твърденията си, че миграните спокойно пресичат браздата и дори прескачат оградата със стълби.

Сега обаче тя иска с филма да ги обори като покаже, че границата въобще не е толкова добре охранявана, колкото смятат те.

"Факти, документални, които да послужат като аргументи в моя дебат по тази тема. Още по време на предизборната кампания представители на ГЕРБ казаха, че много добре се охранява. Моята информация като депутат от Хасково беше противоположна. Точно тогава имах смущаваща информация, но нямах доказателства", коментира Елена Йончева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
24
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Малииии..тая открила топлата вода. Само дето Слави Трифонов отпреди няколко месеца показа репортаж за новата ни ограда и как я сравнява с унгарската, а след това имаше друг материал от неговото Шоу как са си направили тунел под оградата бежанците.Смешна и жалка.*** кво се учудвам..да се хванеш с тоя Съсела...колко да ти е акъла?!
4
17
 
20
 
! Отговори
?!? преди 6 години
То и в Гърция и Унгария имат трафиканти имат проблеми с опазването на границата има и съмнения за нарушения. Ама си нямат Йончева да очерня родината си и да дава доводи на другите страни да ни критикуват. Да не ни допускат в Шенген, да се пазят от нас като чумави! Благодаря Йончева голяма си ......!
3
14
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Че той Дългия още преди 2 месеца показа смешната ни ограда, ***!
2
2
 
4
 
! Отговори
Boxen преди 6 години
Sto nema video na Tervel?
1
6
 
2
 
! Отговори
Ropotamo преди 6 години
tarnovskata li!