Елена Йончева показва "Границата"

Филмът й с прожекция на 13 ноември в НДК
12 ное 2017 13:24, Петя Славова
56
Елена Йончева показва "Границата"
Снимка: архив, Булфото

Документалният филм "Границата" на Елена Йончева ще бъде представен на 13 ноември от 15.00 ч. в зала 42 на НДК, съобщава авторката.

По думите й, продукцията хвърля светлина върху начина, по който се охранява българско-турската граница, разкрива сериозни съмнения за корупция при изграждането на възпрепятстващото съоръжение, както и смущаващи факти за начина на функциониране на бежанските канали.

След филма, който е с продължителност около 20 минути, авторката ще отговоря на въпроси. Продукцията на Йончева, пише БТА.

Червената депутатка стана обект на атаки от страна на управляващите заради твърденията си, че миграните спокойно пресичат браздата и дори прескачат оградата със стълби.

Сега обаче тя иска с филма да ги обори като покаже, че границата въобще не е толкова добре охранявана, колкото смятат те.

"Факти, документални, които да послужат като аргументи в моя дебат по тази тема. Още по време на предизборната кампания представители на ГЕРБ казаха, че много добре се охранява. Моята информация като депутат от Хасково беше противоположна. Точно тогава имах смущаваща информация, но нямах доказателства", коментира Елена Йончева.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 47Кои ВЕИ-та са руска собственост? Ония на Цветелина ли или на Прокопиев?
44
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ГЕРБ са ясни. По-забавни са подскоците на "патриотите", преди изборите и след като най-после докопаха парче от властта. :))))
43
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До ЕХОНаправиха си Фотоволтаици , ВЕЦ , БИОТЕЦ и Вятърни Генератори .ти май нещо си се пообъркал - ВЕИ-тата са руска собственост, ама са пропуснали да ти го напишат на листчето.
42
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТПреди 28 години оградата по границата бе само няколко реда обикновенна жицаверно ли бе ушaнко? И гърците и турците напирали да избягат в страната на бай Тошо, дето бензина бил 6ст, млякото 4ст и всички живеели весело и щастливо :)
41
6
 
7
 
! Отговори
ЕХО преди 6 години
С парите от Оградата ГЕРБ си загради Реките и Планините и Полята .Направиха си Фотоволтаици , ВЕЦ , БИОТЕЦ и Вятърни Генератори .После приеха ЗАКОН с който ни задължиха да плащаме СКЪП ТОК .Това дори и в най-суровите години на Робовладелския Строй не се е случвало .Тогава поне си имал като роб право на Храна и Топлина и Стая .Изтощават ни бавно и ще ни вземат земята и жилищата от ГЕРБ . Вече не се пише за Престъпниците от Обира на Банкомата - Майка на единия е Шеф на ГЕРБ Перник .
40
12
 
12
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
До РУССКИЙ ОККУПАНТ ..... Преди 28 г., товарищ, България беше част от съвеЦкия концлагер в който се стреляше на месо по тези които искаха да го напуснат, за да отидат в свободния свят, сега България е част от този свободен свят, а в него не се стреля по хора, като по кучета. Ти затова по-добре си стой в Матушката си русь, там ще бъдеш надеждно защитен от "Врагът" който по презумпция дебне пред портата ти ... !!!
39
3
 
11
 
! Отговори
ДА, ТАКА Е... преди 6 години
...за заловен нарушител при СОЦА-граничаря получаваше 3-дни отпуск!...за УБИТ нарушител------------------граничаря получаваше 10-дни отпуск!/...извода , оставям на вас ---КОЕ Е ПО ИЗГОДНО ЗА ТОГАВАШНИЯ ГРАНИЧАР /
38
10
 
10
 
! Отговори
ЗА РУСКИЯ ОКУПАНТ... преди 6 години
...ЗАД ТЪНКАТА ТЕЛЕНА МРЕЖА ТОГАВА ---СТОЕШЕ АРМИЯ ОТ ГРАНИЧАРИ-УБИЙЦИ , НА НЕВИННИ ХОРА РАЗДЕЛЕНИ И ВКАРАНИ НАСИЛА В "КОНЦ-СОЦ-ЛАГЕРА"--СЪЗДАДЕН ОТ СССР!
37
10
 
9
 
! Отговори
ЗАЩО Е, ЙОНЧЕВА.. преди 6 години
..НЕ ПОКАЖЕ НА НАРОДА --РАЗХОДНИТЕ СИ ОРДЕРИ ОТ ЖУРНАЛИСТИЧЕСКИТЕ КОМАНДИРОВКИ В ЧУЖБИНА ...ПРАВЕНИ С НЕЙНИ ПАРИ!!!!/...И АКО Е ТАКА--ОТКЪДЕ ИДВА ФИНАНСИРАНЕТО Й.../
36
11
 
17
 
! Отговори
РУССКИЙ ОККУПАНТ преди 6 години
Преди 28 години оградата по границата бе само няколко реда обикновенна жица и пиле не можеше да премине. А сега - ограда за милиони от които половината "усвоени" за лични нужди на суджукоядящите, и мигрантите минават като на първомайско шествие.Головодници !
35
12
 
7
 
! Отговори
А , СТИГА ,БЕ... преди 6 години
...Я ДА СИ ПОКАЖЕ И ПРАШКИТЕ-ЧЕРВЕНИ , ПОДАРЕНИ И ОТ СЪРГЕЯ.....
34
14
 
9
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 6 години
Личи си, че на тая серГей и е бил гадже, явно още тогава не си е свършил добре работата и тя затова сега обикаля границата в търсене на мигранти .... !!!
33
14
 
11
 
! Отговори
Елена откри преди 6 години
"топлата вода": всеизвестно е( скоро имаше снимки) как *** индивиди Със СТЪЛБИ прескачат границата между Сеута и Мароко( и падат на магистрала, не винаги оцеляват..) Но никой ИСПАНСКИ сенатор не прави филми за това колко е "некадърна" властта".Същото е и между САЩ и МЕКСИКО- стълбите са "помощно средство".( Ако започнат да разстрелват- тогава ще спрат.Но веднага БКП/БСП ще започне:"защо убивате горките бедни ***"- и Йончева ще направи филм за "НЕХУМАННОСТА' на управлящите ( от която и да
32
23
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ало др.Йончева,защо не споделите на българския народ колко парички ви преведоха,когато сте била в Сомалия а,хората не са толкова късопаметни за каквито ги мятате в БСП,алчни ***..
31
3
 
2
 
! Отговори
News преди 6 години
Junker nali vi dade 320 miliona euro za ogradka, pone edin doku film 20 min. otchitate za lubimia shengen...varnahte brakuvanite angliiski offshorni jeepki na Cameron?
30
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Границата е ясна- от едната страна имаме суджук, а от другата-кренвирши ама от най-калпавите
29
11
 
15
 
! Отговори
софиянец преди 6 години
мдаа, утре от ОПГ-то на изгърбените ще текат жалки вопли, а най-смелият лидер ще бие код кафево в банкя...
28
22
 
23
 
! Отговори
Ел.Йончева-жалко е преди 6 години
А бе тази Елена Йончева не беше ли любовницата на Станишко , който България изгони с камъни? Е сега тази ли ще дава посоката на България? Това ли са новите лица в БСП ? Смешно и жалко е...
27
28
 
33
 
! Отговори
Дечо преди 6 години
Браво Елена! Направи партията на мутрите на пух и прах!
26
27
 
25
 
! Отговори
Подлога на Сергей преди 6 години
От както Елена Йончева беше публична държанка и параван на серГЕЙ Станишев, думите и нямат никаква тежест.