Да опитомиш зверче във "Вълчи тотем"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
2 дек 2017 09:58, Петя Славова
4
Да опитомиш зверче във "Вълчи тотем"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Жан-Жак Ано е сред авторите, които се изкушават от културата на Изтока. "Любовникът", "Седем години в Тибет" са доказателство за това, а влечението на режисьора към този екзотичен свят наблюдаваме и във "Вълчи тотем".

Филмът ни отвежда в Китай по време на културната революция - 1967 г. Студент от Пекин е изпратен в областта Вътрешна Монголия да обучава номадски племена. Но, всъщност, той е този, който трябва да научи много за оцеляването сред красивата и дива природа на региона, за общността, за свободата и отговорностите, както и за най-опасното създание в степите – вълкът.

Очарован от почти мистичната връзка между вълка и пастирите, главният герой се опитва да опитоми едно вълче, но отношенията им са заплашени от правителствени служители, които са решили да унищожат всички вълци в региона.

Ролите са поверени на Шаофън Фън, Шон До, А. Ранчаа. Ано се залавя и с едно от най-големите предизвикателства в киното - да снима животни. Все пак той владее до съвършенство това изкуство, имайки предвид, че той е режисьор и на "Мечката".

Гледайте "Вълчи тотем" на 2 декември от 23:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Човек за човека е вълк, а за вълка другарю вълк.
2
15
 
1
 
! Отговори
Евроатлантик преди 1 година
Моралните възгледи на хора отнасящи се добре със животните не ме унтересуват. Човекът е роден за да работи много и да трупа пари и за да гласува на изборите Запада и капитализма и парите са най-великите неща на света. Чърчил и Рейгън са мои кумири Долу Китай и Русия и техните сантиментални глупости изостанали държави нямащи си и понятие как се печелят ако кинти със алчност и лихварство.
1
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя филм от месеци се върти по кабеларките!