След "Посоки"-те с таксиджии, Командарев подхваща "Патрулки"

В малките часове по улиците - таксита, патрулки и линейки
14 дек 2017 13:23, Петя Славова
0
След "Посоки"-те с таксиджии, Командарев подхваща "Патрулки"
Снимка: Bulgaria ON AIR

"Посоки"-те на Командарев жънат успех след успех. След бляскавото начало на премиерата в програмата "Особен поглед" в Кан, филмът завоюва още няколко награди от различни фестивали. Прикова погледите на френската критика, която го определи за "великолепен" и "смел" и спечели награда за сценарий в Испания.

А докато "Посоки" продължава да шества из европейския фестивален афиш, Стефан Командарев вече подготвя и следващ проект, озаглавен "Патрулки".

Сценарият вече е приет на няколко форума за представяне на филми в развитие из Европа.

"Идеята за него дойде след месеци обикаляне из нощна София, когато търсехме места за снимки на "Посоки". Оказа се, че по столичните улици в малките часове има три вида автомобили - таксита, патрулки и линейки. Оттам ни хрумна да направим нещо като трилогия", сподели в студиото на "България сутрин" режисьорът Стефан Командарев.

По подобие на "Посоки", "Патрулки" ще проследява случващото се с три двойки патрулиращи полицаи в нощна София, съобщава Bulgaria ON AIR.

Първият филм на Командарев бе изграден около софийските таксита и няколко съдби, чийто път се пресичка в рамките на една нощ.

"Посоки" излиза в България на 26 януари 2018 г.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари