Сексскандали, интереси: Бъдещето на киноиндустрията в Холивуд?

Отмяна на номинациите "Оскар" няма да има, категорични са кинокритици
4 яну 2018 21:15,
8

След сексскандалите в Холивуд за пореден път бе поставен въпросът ще бъдат ли отменени Оскарите тази година.

Номинациите предстои да бъдат обявени на 23 януари, а по първоначален план 90-ата церемония по връчване на филмовите награди трябва да се проведе на 4 март в Лос Анджелис.

"Не смятам, че ще се стигне до отлагане. След само три дни ще се състои 75-ата церемония "Златен глобус", която всяка година представлява една генерална репетиция за Оскарите. А сексскандалът, който стартира с обвиненията в сексуални посегателства от страна на продуцента Харви Уайнстийн, вероятно ще продължи да обикаля медийното пространство още дълго време", посочи в студиото на "България сутрин" кинокритикът проф. Божидар Манов.

Той допълни, че номинациите "Оскар" са звездният миг на филмовата индустрия, а сцената в "Долби Тиътър" е стартова площадка за по-нататъшната реализация на филмите и актьорите.

"Известно е, че след номинациите важните филми вдигат цената си два пъти. Освен това CV-то на всеки актьор се удебелява и му подсигурява по-добро бъдеще", уточни проф. Манов.

Пред Bulgaria ON AIR режисьорът Съни Сънински коментира, че е доста вероятно опитът да се атакуват Оскарите по подобен начин да постави на преден план въпроси, извеждащи теми в киното, които след това могат да бъдат разработвани доста добре.

"Множеството скандали, които обиколиха няколко континента и превзеха медийното пространство, отварят нови теми за създаване на продукции, които след няколко години вероятно ще грабнат "Оскар".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
то и преди 6 години
Оскарите са една пародия и панаир на лицемерието и суетата.
6
1
 
2
 
! Отговори
... преди 6 години
Бре зарад некви си шантонерки дето навремето са се натискали да изядът салама, при това не един и два и три и четири пъти, та зарад такива сега и оскарите да спрат! Ай сиктир бре драги зрители!
5
2
 
7
 
! Отговори
Олиии преди 6 години
Брей, тия актриси-ми те света вода ненапита бе! Те никога не са правили френска на продуцентите си, никога не са се събличали, за да получат роля. Те са станали известни само и единствено заради таланта си! Те са-дъ бест! Те са свенливи, срамежливи и най-вече- еталон за моралност! Толкова са морални и принципни, че никоя от тях няма семейство и деца! Щото те са над тези неща-те са със възвишени идеали, а сега какво-някакви си ги опипали по ***! Ужас! срам! Резил! А те милите- унизени,обидени
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Бе, вижте си филмите, бе изrroди, за какъв морал ще ми говорите? Обаче като стана известно онова, което е публичната тайна от създаването на киноиндустрията, а именно този, който се праска най-добре и с най-могъщият в момента, той успява, хукнахте да си лъскате имиджа? Защо? Ами да не загубите пазар, не, че внезапно сте осъзнали значението на простите човешки ценности. Какво ни лъжете?
3
0
 
3
 
! Отговори
Спете спокойно деца преди 6 години
Бъдеще в минало. Каква може да е съдбата.. хмммм. Сигурно е да продължат да си правят филмите /милионите/ . Едва ли мислят други сценарии ;-)
2
1
 
3
 
! Отговори
Snorky преди 6 години
Каквото миналото, такова и бъдещето.
1
1
 
22
 
! Отговори
ined преди 6 години
Няма как да отменят Оскарите, те са третия най-голям еврейски празник след Пасха и Ханука