"Лили рибката" с награда "Най-добър в Европа"

Продукцията е първият роден детски игрален филм от 30 г.
9 яну 2018 19:54, Петя Славова
2

Българският детски филм "Лили рибката" спечели престижната награда за "Най-добър в Европа". Продукцията е на сценариста и режисьор Ясен Григоров и е първият български детски игрален филм, който излиза от близо 30 години насам.

"Лили Рибката" е приказка за необикновено дете, което се променя всеки път, щом някой го погледне право в очите.

"Участието във фестивала за "Най-добър филм в Европа" беше случаен изстрел в пространството, но и голяма и удовлетворителна награда за целия екип", сподели в студиото на "България сутрин" режисьорът Ясен Григоров.

Освен с впечатляващ сюжет, филмът се отличава и със съчетание от ефекти, които не са използвани до момента за български филм.

"Лили рибката" успява да събере на едно място едни от най-известните български актьори като Татяна Лолова, Николай Урумов, Койна Русева и Калин Сърменов.

"В света на клишетата, в който всички живеем и етикетите, които слагаме на случващото се около нас, филмът ни кара да се замислим за далеч по-различни и интересни неща", обясни пред Bulgaria ON AIR актьорът Калин Сърменов.

На 13 януари ще бъде проведена първата медийна прожекция на филма, а останалите ще могат да го видят на 9 февруари, когато излиза в кината.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отврат!! Манипулират децата от най-крехка възраст! Явно целта е да не остане нормален човек на планетата, всичко трябва да е ***, мендър и нам си к"ъф там извратеняк, щото да се нормален е ненужно и вредно... Содом и Гомор ще има пак, вярвайте ми!
3
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Лили Рибката" е приказка за необикновено дете, което променя пола си всеки път, щом някой го погледне право в очите.МЕЧАТАТА НА ВСЕКИ ***!
2
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В момент, в който тече ожесточена обществена и политическа дискусия около Истанбулската конвенция, по кината се появи първият български детски филм на трансджендър тема с невинното заглавие Лили рибката. Режисьор, сценарист и продуцент е Ясен Григоров, толкова силно травмиран от учителката си във втори клас, че му държало влага до студентски години, както сам признава в свои интервюта. Филмът е направен с държавна субсидия. Кинолентата, разбира се, не се рекламира като ***, а по-скоро като детска приказка, но всъщност в него се разказва историята на дете, което е едновременно и момче,
1
0
 
1
 
! Отговори
Мимишо рибката преди 6 години
glasove/categories/na-fokus/news/po-kinata-izleze-pyrviyat-bylgarski-dzhendyr-film-za-deca