Малкович като опасен прелъстител в "Казанова вариации"

Филмът - тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
14 яну 2018 08:12, Петя Славова
2
Малкович като опасен прелъстител в "Казанова вариации"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Михаел Щурмингер посвещава филм на един от най-големите прелъстители на всички времена - Джакомо Казанова, като се фокусира върху неговите преживелици и страсти в "Казанова вариации".

Продукцията съчетава кино, музика, театър, литература и история, като се опира на три оперни шедьовъра на Лоренцо де Понте и Моцарт – "Дон Жуан", "Сватбата на Фигаро" и "Така правят всички".

Задачата на Щурмингер никак не е лесна, особено след появата на филми като "Магическата флейта" на Ингмар Бергман и "Казанова" на Федерико Фелини.

Затова и поверява ролята, а с това и отчасти отговорността на Малкович, който има опит с изиграването на прелъстители на екрана ( "Опасни връзки" и "Да бъдеш Джон Малкович"). Така и не става ясно кой е по-очарователен за жените - актьорът или образа, в който се превъплъщава.

Неговият Казанова вече е застаряващ мъж, частен библиотекар на благородник, носещ противоречивите си размисли за живота, опитващ се да разгадае сложността му и да се пребори с меланхолията си.

В ролите ще видим още Фани Ардан и Вероника Ферес. Гледайте "Казанова вариации" на 14 януари от 22.00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
4
 
! Отговори
99 преди 6 години
Какъв прелъстител е бил не зная,чел съм мемоарите му пълни с глупости и комплексарщина!Но да преметнеш френския министър на финансите,организирайки лотария,при което той е решил да те ограби,и да си вземеш двойно договорените пари,това наистина е голяма работа!Бил е много умен мъж без никакви задръжки,но приключва със живота много тъпо!