Морган Фрийман – на сцената от 8 до 80 години

Американската Гилдия на филмовите актьори го почете
22 яну 2018 13:23,
2
Морган Фрийман – на сцената от 8 до 80 години
Снимка: Rеuters

Американската Гилдия на филмовите актьори раздаде наградите си снощи в "Шрайн одиториъм", в Лос Анджелис. Водеща беше Кристен Бел. За цялостно творчество беше почетен актьорът Морган Фрийман, който получи приза си от актрисата Рита Морено с думите: "Този човек е национално съкровище".

"За мен тази награда е повече от чест. Тя означава място в историята" - беше отговорът на актьора, облечен с костюм с папийонка, но с бейзболна шапка. Той за първи път се качва на сцената на 8 години, а днес е на 80-ет. Той не скри, че при провал като актьор е планирал да стане шофьор, което се случва, но само на екран - във филма "Да возиш мис Дейзи". За тази роля той получава номинация за "Оскар".

Морган Фрийман сподели още зад сцената, че в професионален план му е било особено трудно в началото на 80-те години на миналия век, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА: "Тогава мислех, че моите 15 минути слава са изтекли.

Трябваше да си намеря работа. Дори вече обмислях да се откажа, но точно тогава се случи нещо. Появи се Пол Нюман". Съвместната им работа над драмата "Хари и синът му" (1984) се оказва повратен момент в кариерата на Морган Фрийман.

Актьорът има награди за цялостно творчество от Американския филмов институт и Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, която присъжда наградите "Златен глобус". 5 пъти е номиниран за "Оскар", а печели най-престижното киноотличие за актьор в поддържаща роля за изпълнението си в "Момиче за милиони" (2004).

Сред наградените за най-добра актриса в телевизионен филм или минисериал се озова Никол Кидмана за ролята си в "Големите малки лъжи". За участието си в същата лента като най-добър актьор в телевизионен филм или минисериал беше награден Александър Сгарсгард.

В категорията за най-добър комедиен сериал победи "Вице", с участието на Джулия Луис-Драйфъс, която спечели наградата за най-добра актриса в телевизионна комедия.
Уилям Мейси от "Безсрамници" е победител в категорията най-добър актьор в комедиен сериал.

Британецът Гари Олдман, който изпълнява ролята на Уинстън Чърчил във филма на режисьора Джо Райт "Най-мрачния час", спечели наградата за най-добър актьор. Американката Франсис Макдорманд, изпълняваща главната роля във филма "Три билборда извън града", беше отличена като най-добра актриса. Този филм спечели наградата за най-добър актьорски състав - главната премия на Гилдията на филмовите актьори.

Наградите на Гилдията на филмовите актьори се смятат за добър индикатор за успех на "Оскар"-ите, защото нейните членове са най-голямата група в Академията за кинематографично изкуство и наука.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименКои са другите четири?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За мен това е един от петте най - велики американски актьори.