Прокурор подхвана студиото на Уайнстийн. Не защитило служителите си

Заплахите на всемогъщия им шеф не били спрени
Обновена: 12 фев 2018 09:47 | 12 фев 2018 09:37, Петя Славова
3
Прокурор подхвана студиото на Уайнстийн. Не защитило служителите си
Снимка: архив, Reuters

Прокурорът на щата Ню Йорк Ерик Шнейдерман внесе съдебен иск срещу студиото, основано от продуцента Харви Уайнстийн и брат му Робърт, защото управителният съвет не е защитил служителите от сексуалния тормоз и заплахите на всемогъщия им шеф, предадоха Ройтерс и Франс прес.

Прокурорът обвинява Уайнстийн Къмпани, както и Харви и Робърт Уайнстийн в нарушения на човешките права, на правата на личността и на правото на труд. "Уайнстийн Къмпани много пъти е нарушавала законите на щата Ню Йорк, като не е защитила служителите си от натрапчив сексуален тормоз, заплахи и дискриминация", се казва в съобщение на прокурора.

Още по темата

Тъй като се водят преговори за купуване на студиото, "при всяка сделка за продажба обществото трябва да се увери, че жертвите ще бъдат обезщетени, че служителите в бъдеще ще получават закрила и че нито преките виновници, нито помагачите им няма да се обогатят несправедливо", се посочва в съобщението.

Внасянето на съдебния иск е резултат от четиримесечно следствие, в което служителите, експертите и жертвите на Харви Уайнстийн са били разпитвани, а архивите и електронната кореспонденция на фирмата е била най-щателно проверена, уточнява прокурорът.

Уайнстийн бе един от най-влиятелните мъже в Холивуд, преди близо 70 жени да го обвинят в сексуално посегателство, включително изнасилване, напомня Ройтерс. Уайнстийн отрича да е правил насилствено секс с когото и да било.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
3
 
! Отговори
i vse pak преди 6 години
И все пак човека не ги е насилвал?! Просто им е предлагал .. или *** или няма роля.Туй че много жени са му седнали на многоточието........ сами са седнали, нали така?
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Значи според това което са написали алабаланизми и тн накрая пак се стига до въпроса с парите. Как да защити някого компанията, когато няма дело примерно и никоя не сее оплакала тогава а 20-30 години по-късно. Всеки има избор и отговорът НЕ е отговор(макар да не ни харесват последствията). Против съм насилието във всичките му разновидности, но нещата почват да стават "за смях"