200 актриси с общо писмо срещу сексуалните посегателства

Написаха го преди церемония за наградите БАФТА
40
200 актриси с общо писмо срещу сексуалните посегателства
Снимка: Reuters, архив

Близо 200 британски и ирландски актриси подписаха писмо срещу сексуалните посегателства на работното място и за еднакво заплащане преди днешната церемония за наградите БАФТА, съобщиха световните информационни агенции, цитирани от БТА.

Ема Уотсън, Кери Мълиган, Кейт Уинслет, Ема Томпсън, Кристин Скот Томас, Джема Артъртън, Наоми Харис и Сирша Ронан са сред подписалите писмото 190 знаменитости.

Те заявиха, че се вдъхновили от движението "Времето изтече" в САЩ, и призоваха да се направят дарения за новия фонд "Справедливост и равенство" във Великобритания.

"Ако сте подкрепили "Времето изтече" и ако историите, които сте прочели във вестниците, са намерили отзвук у Вас и са Ви стресирали, присъединете се към нас. Нека заедно сложим край на сексуалните посегателства и сексуалното насилие", се казва в писмото.

Ема Уотсън е дарила 1 милион британски лири на фонда, а актьорът Том Хидълстън - 10 000 лири.

Редица кинодейци заявиха, че за церемонията за наградите БАФТА ще се облекат в черно в знак на подкрепа за движенията "Времето изтече" и "Аз също".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А да питаме ли когато бяхте по-млади дали не се навирахте в леглата на продуценти и режисьоти за да отнемете ролите на по-кадърни но почтени актриси?А сега като напредна възрастта се правите моралистки и пак за облаги.
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Време мъжете вместо на жени, да минат на гейове. Мир да има:)А може и това да е целта на тия дивотии.А жените да се надяват на изнасилсващи ги имигранти.
32
3
 
12
 
! Отговори
Звезден Фън Шуй преди 6 години
Лесно им е на тия звезди. Натиснал ги е чичко режисьор, излетели са на небесния небосклон, печелят милиони на месец и сега се борят за висши ценности като морал и толерантност.А какво да кажат младите 20 годишни красавици, които искат да забогатеят - "Не е честно, госпожа дърта лачена чанта! И ние искаме да ни изнасилят и да станем богати и известни!"
31
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Преди години за артистките се казваше- от дивана, право на екрана. Днешната война / без илюзии/ против мъжете не ще доведе до нищо добро. Вчера четох в американски вестник, че един мъж си сложил ръката на гърдата на една жена и тя му се скарала, че не е поискал от нея разрешение за това, а те малко преди това правили кекс. Просто жените не съзнават какъв автогол си вкарват, но това е гол и за мъжете- т. е. за обществото.
30
3
 
8
 
! Отговори
сс преди 6 години
'га яди мильонити от главни роли ни рива. Ся съ сети да пуривеш!!!
29
3
 
7
 
! Отговори
борец преди 6 години
До До мъжетеАми знаеш ли че истинските мъже като ни падне пердето какво ще стане ? Феминиски, ***, гейове, ***... така или иначе всички ще умрем рано или късно, аз съм решил да умра славно и като мъж ... ако разбираш какво искам да кажа. п.п. Женен съм за кротка женица която много ценя.
28
4
 
10
 
! Отговори
хайде стига преди 6 години
Ходят полу-голи и после се оплакват, че някой искал да ги оправи. Ами ако не си показват прелестите никой няма да ги закача.
27
3
 
12
 
! Отговори
Говедариъл риалити преди 6 години
Наскоро и една порнозвезда подаде жалба че била изнасилена от екранния си партньор 2 минути след приключване на заснемането. После защо от време на време някой превъртал в САЩ и ставал масов убиец.
26
3
 
11
 
! Отговори
УМЕН преди 6 години
Много вожд, индианец малко. С други думи на света няма толкова изнасилвачи колкото тия милиони дето се изкараха насилени. Кога им остана време на тия хора да правят филми, след като съдейки по изявленията на подалите жалби тия не би трябвало да са правили нищо друго освен да гонят клети кандидатки за слава и пишман актриси с псевдоталант.
25
5
 
29
 
! Отговори
Andreshko преди 6 години
Аз силно се съмнявам,че има жена станала артистка само заради дарбата си без да е била артиска в нечие легло.
24
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Айде и тия ще се обличат в черно. С деколте до пъпа ама в черно. Това вече ще се превърне в корпорация за печелене на пари,тези движения. И това се прави с цел да се смачкат и малкото останали мъже а ако и това не помогне,то пропагандата за гейове,трансове и т.н.ще ги довърши до край. Да не говорим за екстремните феминистки. Всичко се прави с цел!!!!
23
6
 
24
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Като ядоха па.тките и получиха ролите,та станаха известни-не реваха!Сега реват!Значи новите актриси да не се поддават,та да остане работа само за старите?Че то кастинг не може да стане,ако няма такива работи....
22
5
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 6 години
няма нищо ново под слънцето всичко е добре ЗАБРАВЕНО старо, така че очакваите отново народен нюрберски съд и социализъм капитализъм леви и нормално десни някои в последните години ни подари на ЕС .сега исат да промият и самосъзнанието ни.на подсъдимата скамеика такива из роди
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ще ви съдя! Заглавието е подвеждащо. Пише 200, а са всъщност 190 ! Ако знаех, нямаше да отварям линка, и да си изгубя времето.
20
5
 
22
 
! Отговори
Тъпанар преди 6 години
То сега да не погледнеш някоя жена! Току виж, решила че си я погледнал със сексуални мисли и ето ти дело за сексуално посегателство...Та! Ако сте хетеросексуални, бели, неевреи мъже, по-добре си мълчете и се дръжте като ми.шки. Това кажи-речи е посланието. Всички останали - има кой да се грижи за тях
19
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навремето имах неблагоразумието да имам връзка с егоцентрична, вулгарна и безкруполна жена. Сред поредния истеричен скандал изпъстрен с обиди и опити да ме удари след многократни и категорични искания от моя страна да напусне дома ми я хванах под мишницата и я изведох на вън. Спретна ми дело за домашно насилие и даже бях осъден, забележете да не я доближавам. Толкова за женските хватки.
18
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Наличието на фонд за подпомагане на жертвите на ceксуално насилие до голяма степен обяснява големия наплив на залезли актриси, които след 20-30 години изведнъж се сетиха , че еди кой си ги бил опипал или поискал масаж от тях...Ами просто е. Като не могат вече да печелят като актриси, сега ще печелят от този фонд и от разни жълти медии, които им плащат за да разказват своите истории
17
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
80% от ИТ специалистите, които познавам в северна америка са били подложени на сексуален тормоз от някоя шевка. А възможностите м за отговор са много по големи от тези на движението #metoo. Може ли някой да си представи, че започнем да отговаряме с всички деструктивни и асоциални средства с които разполагаме, без оглед на последствията? Както го правят жените, мислещи се за феминистки в момента? Успех ви желая, социопатки завършени ;))
16
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако си мислиш, че мъжете в момента не са подложенио на сексуален тормоз, лъжеш се. На последнатъа ми работа шефката на офиса искаше да се женим и като и казах, че вече съм женен започна тормоз. Това е масова практика в северна америка - жените от над 20 години се държат по този начин. Наричат го "пазаруване на мъже". Рекетират някого до дупка и после се "изненадват" от неприятната реакция.
15
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Между другото, естествено ми се получи, след Хари Потър да избягвам филмите с Ема Уотсън - някак си ми е безинтересна и дори и да почна филма, не го довършвам. Та, и с нея няма да гледам филми.