Трудностите на гимназиста в "Предимствата да бъдеш аутсайдер"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
23 фев 2018 09:07, Петя Славова
0
Трудностите на гимназиста в "Предимствата да бъдеш аутсайдер"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Какви са "Предимствата да бъдеш аутсайдер" разказва Стивън Чбоски в своя филм, заснет по едноименния му роман. Сюжетът се върти около лутанията на гимназиста Чарли (Логан Лърман) - интровертна личност, изправена пред предизвикателствата на живота в една крехка възраст.

В детството Чарли е имал психическо разстройство, което е оставило дълбоки следи в него.  Тийнейджърът губи най-добрия си приятел, който се самоубива, междувременно има любовни драми и трудно общува с връстниците си.

Трудността да понася всекидневните си предизвикателства го провокират да пропише и да изпраща писма на непознати, в които описва трудностите си. В откровенията си, обаче включва и взаимоотношенията му с неговата най-добра приятелка Сам (Ема Уотсън).

"Предимствата да бъдеш аутсайдер“ е първият пълнометражен филм, в който участва Ема Уотсън след поредицата "Хари Потър". Чбоски много точно улавя стеснителността и първото влюбване на 15-годишния тийнейджър. Също така описателно разкрива детайлите около това как един млад човек се опитва да се самоопредели, да намери своето място в обществото. Режисьорът проследява как се променят възгледите му за живота, приятелите и света.

Продукцията е отличена от редица филмови фестивали, сред които са Общество на бостънската филмова критика 2012 - за ролята на Езра Милър, актьорът е награден и на Международния фестивал Санта Барбаба 2013, филмът получава и награда Независим дух занай-добър филм.

Гледайте "Предимствата да бъдеш аутсайдер" на 23 февруари от 22:10 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари