Филмовата компания на Уайнстийн обявява банкрут

Решението - след провал при преговори за продажба
Обновена: 26 фев 2018 15:31 | 26 фев 2018 13:52, Петя Славова
2
Филмовата компания на Уайнстийн обявява банкрут
Снимка: архив, Reuters

Кинокомпанията "Уайнстийнн къмпани", сред чиито основатели фигурира скандалният холивудски продуцент Харви Уайнстийн, ще подаде заявление за банкрут, съобщава в. "Ню Йорк таймс".

"Това ще бъде крайно нежелателен изход за нашите сътрудници, кредитори и други заинтересовани лица, но ние нямаме друг начин да съхраним останалата стойност на активите, освен да обявим процедура за банкрут", изтъква компанията в съобщение за медиите.

Още по темата

Решението е било взето след провала на преговорите за продажба на "Уейнстейн къмпани" на група инвеститори, ръководена от Мария Контрерас-Суит, пише БТА.

Тя беше готова да закупи компанията на Уайнстийн за 300 милиона долара и да поеме дълговете й, възлизащи на 225 милиона долара. При преговорите било поставено условието за пълното обновяване на съвета на директорите на компанията, като повечето постове трябвало да бъдат заети от жени.

Новите собственици възнамерявали и да заплатят около 40 милиона долара за изплащането на повдигнатите срещу компанията съдебни искове.

Решението за продаването на "Уайнстийн къмпани" дойде след публикация във в."Ню Йорк таймс", в която се твърдеше, че в продължение на 30 години нейните сътруднички са били подлагани на сексуален тормоз от страна на Харви Уаенстейн.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още по темата: холивудХарви Уенстейн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
8
 
! Отговори
й преди 6 години
ето така работи "пазарната" икономика в САЩ,ако не вървиш под свирката на мафията, организират ти една пропагандна кампания, изкарват те изнасилвач и ти взимат бизнеса с какво това е по-различно от ставащото в България и как тези лицемери смеят да твърдят че България е по-корумпирана от САЩ