Закачки на Оскарите: Шегички с Путин, стрелички към Тръмп

Намеци и намигвания имаше и към вицепрезидента Майк Пенс, Харви Уайнстийн и др.
Обновена: 5 мар 2018 19:43 | 5 мар 2018 19:00,
26
Закачки на Оскарите: Шегички с Путин, стрелички към Тръмп

В намеци, намигвания, шеги и откровени политически коментари мина голяма част от церемонията по връчването на тазгодишните Оскари.

Най-големият победител в надпреварата за статуетките тази година стана филмът "Формата на водата".
Макар и по-малко от други години, политическите шеги не липсваха, на тържествената сцена.

Още в началото на вечерта водещият за втора поредна година Джими Кимъл направи коментар по повод скандалите с Харви Уайнстийн, движението #MeToo и статуетката Оскар.

"Оскар тази година става на 89 години. Оскар е много уважаван човек в Холивуд, погледнете го само – държи си ръцете така, че да се виждат. Няма пенис”, каза Кимъл, цитиран от bTV.

Още по темата

Началото на церемонията започна и с шега по адрес на американския президент Доналд Тръмп:
"Самият Доналд Тръмп нарече филма "Бягай” най-добрите три четвърти от филм за тази година”, каза Кимъл. Хорърът разглежда темата за расизма и беше номиниран в четири категории, като спечели за "Най-добър оригинален сценарий”.

Кимъл си направи шега и по адрес на вицепрезидента Майк Пенс.

"Не правим филми като "Назови ме с твоето име” за пари. Правим ги, за да вбесим Майк Пенс”, коментира водещият."Назови ме с твоето име” разказва историята на любовта между двама мъже, а вицепрезидентът на САЩ неведнъж се е изказвал остро за хората с различна сексуална ориентация.

Стрелички хвърчаха и към руския президент Владимир Путин. Той "попадна" на сцената на Оскарите заради допинг скандала, който стана причина Русия да получи забрана за участие в Зимните Олимпийски игри.

Продукцията на "Нетфликс” "Икарус” беше наградена в категория "Най-добър документален филм”. Лентата е базирана на интервюта с д-р Григори Родченков – човекът, изобличил руските спортисти в използването на допинг.

Посвещаваме тази награда на д-р Григори Родченков, нашият безстрашен изобличител, който сега живее в голяма опасност. Надяваме се "Икарус” да подейства като събуждане за Русия, но и за това колко е важно да казваме истината”, заяви от сцената създателят на филма Брайън Фогъл.

Кимъл не пропусна също да коментира награждаването с думите "Е, вече знаем, че Путин не е подправил поне тази надпревара”

Много от официалните гости носиха вече познатите черни значки на движението "Времето свърши” (Time’s Up), което беше създадено след обвиненията срещу Харви Уайстийн в сексуален тормоз. То предоставя правна помощ на жертви на тормоз.

Освен тях, обаче, част от звездите бяха заболи на реверите си и оранжеви значки с американското знаме. Те са от движението "Всеки град за оръжейна безопасност” и отдават почит на убитите 17 деца от училището в Паркленд.

На церемонията като официални гости присъстваха и редица активисти на #MeToo, Time’s Up, Black Lives Matter и други организации.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Кимъл не пропусна също да коментира награждаването с думите "Е, вече знаем, че Путин не е подправил поне тази надпревара----------------Вярно е - путин не се занимава с п.ед.е.р.а.с.т.и , като тези дето се изтипосаха. Инак обвиняват един друг с секс насилие, но отново Путин им е на устата. Голем страх тресе.
21
1
 
14
 
! Отговори
Оскури по БТВ преди 6 години
"След множеството секс скандали в холивуд , стана така че в последния филм на Гийермо дел Торо Формата на водата" жената в него така се отвратила от мъжете че предпочела да прави секс с риба " тва беше шегичката и не са 89 те награди а 90 те ,пак сте превеждали гъотереКато цяло от клипчетата в тубата изглежда пълна скръб.Политическа коректност,платени от демократите шеги по Тръмп и лицемерие към Уайнстийн и Спейси И ДР.
20
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Е, друго си е норвежкият отбор да е съставен само от астматици...Ама що да се бъзикат с норвежците?
19
0
 
5
 
! Отговори
2 преди 6 години
Путин днес няма да спи от притеснения от *** амер
18
0
 
8
 
! Отговори
А бе преди 6 години
Хубаво се бъзикат с Путин,ама дали няма да им е последното раздаване на "Оскари" както е тръгнало?"Статус срещу Холивуд"-нелошо заглавие за риалити.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Путин не спечели ли в раздел "Анимация"?
16
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ТРЪМП Е ВЕЛИК ПРЕЗИДЕНТ. ВСЯКА СТРАНА ИСКА ДА ИМА ТАКЪВ ПРЕЗИДЕНТ.
15
0
 
15
 
! Отговори
11 преди 6 години
Кат гледам кви са били диалозите в тая пoмия съм сигурен, че Кончита с големия Вурст ще спечели следващия оскар, щото Оскар няма ***, а Кончита е отрязала вурста.
14
4
 
31
 
! Отговори
Додо преди 6 години
Никакви "шегички" и "стрелички", ами съвсем резонно и очаквано- открита демонстрация на радикалната глобалистка пропаганда, подплатена и платена от Сорос и подобните му останали илюминати! Едно представление - масова мастyрбация, посветена на поръчкови, папагалски опити да се унизят Тръмп и Пенс, което нито един нормален човек не би си причинил да гледа. Може би това по някакъв начин си корелира с факта, че тазгодишните Оскари имаха най-малката гледаемост в историята на Оскарите!
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
СЕЛЯНИЯТА Е ПЪЛНА
12
4
 
25
 
! Отговори
ТHE Патриот преди 6 години
на краварската агресивна тъпащина се отговаря с пословичното тънко и интелигентно руско чуство за хумор!
11
1
 
38
 
! Отговори
ined преди 6 години
Поредната еврейска демонстрация на фалш и меркантилност
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ако продължават така, след 10г. никой няма да помни Оскарите
9
1
 
32
 
! Отговори
Чарли Чаплин преди 6 години
половината награди директно може да им се сложи етикет "изпросени"
8
2
 
14
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 6 години
понеже половината се възмущават че ги били карали кавали да правят, сега на церемонията ги направили вербално. дето викаше малкото евро, за големия талант да получаваш роли с дупе и в същото време да си критичен към околните
7
5
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Оскар тази година става на 89 години. Оскар е много уважаван човек в Холивуд, погледнете го само държи си ръцете така, че да се виждат. Няма пeниc, каза Кимъл"Коефициентът ти на интелигентност ще се сгромоляса с 20 единици само ако прочетеш този американски напън за мисъл. И това е водещият на оскарите...
6
1
 
14
 
! Отговори
Гост преди 6 години
Големи шегаджии ще дойдат
5
2
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Явно церемонията на оскарите е била също толкова вълнуваща колкото парламентарен контрол по БНТ.
4
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
типична пропаганда с обяснителни бележки!
3
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Единда, бе! а тия от цру са кротки агънца, само истината казват и си изпапкват цялата закуска!