Да те омъжат по неволя в "Лейди Макбет"

Филмът – тази вечер по телевизия Bulgaria ON AIR
11 мар 2018 09:17, Петя Славова
2
Да те омъжат по неволя в "Лейди Макбет"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Своя версия на романа от 1864 г. "Лейди Макбет от Мценска околия" на руския писател, драматург и журналист Николай Лесков представя режисьорът Уилям Олдтройт в "Лейди Макбет".

Продукцията разказва историята на нещастно омъжена млада жена и нейния път към промяната. Историческата драма ще отведе зрителите в Англия през 1865 година. В главната роля на Катрин влиза английската акртиса Флорънс Пъг.

Катрин е млада жена, омъжена по неволя за по-възрастен и неприятен мъж, който не проявява никакъв интерес към нея. Тя се чувства задушена в лишен от любов брак и отхвърлена напълно от семейството на своя мъж, което се държи студено с нея. Отчаянието на Катрин и отсъствието на съпруга й, я тласкат към младия коняр на имението, с когото тя започва страстна авантюра.

Бързо разрастващите се любовни отношения между двамата млади пораждат у Катрин силно желание за собствен живот, чиято единствена господарка е самата тя, но и въвличат нея и околните в опасни премеждия, от които невинаги има изход.

С времето Катрин претърпява трансформация от невинна девойка във "фатална жена“, а ключовият й ход в края на филма окончателно завършва образа й на виновник, който няма намерение повече да бъде жертва.

Останалите роли са поверени на Пол Хилтън, Козмо Джарвин, Наоми Аки, Кристофър Феърбанк и др. 

Романтичната драма е печели редица награди през 2016 - "Синеуропа" в Лез Арк, наградата на ФИПРЕССИ в Солун и в Сан Себастиан, както и Почетен диплом – наградата на критиката – в Цюрих.

Гледайте "Лейди Макбет" на 11 март от 23:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
1
 
! Отговори
:) преди 6 години
Както казваше една студентка:"И с професор и със студент съм си лягала - все едно и също. Само под влак все още не съм..."Дали главната героиня във филма ду**то ще я боли от съпруга и, или от конярчето - все тая. Драмата щеше да е друга, ако героинята е искала да се омъжи за друга жена, или да стане мъж. Ето такива драми защо англичаните не снимат?