Етика, морал, лично пространство – филмът "Bikini Moon"

Лентата на Милчо Манчевски е част от София Филм Фест
13 мар 2018 10:52, Анисия Иванова
0

Един от най-успешните режисьори на Балканите, носител на "Златен лъв" от Венеция и номинация за чуждоезичен Оскар за "Before The Rain" ("Преди дъжда") Милчо Манчевски, се завръща в София с най-новия си американски независим филм "Bikini Moon" ("Бикини Муун").

Лентата ще бъде представена на 22-ия София Филм Фест, а с македонския режисьор, който живее и работи в САЩ, се срещна екип на Bulgaria ON AIR.

"Bikini Moon" движи на ръба между реалното и въображаемото, между онова, което се случва в действителност и това, което ни се иска да бъде. Петата кинотворба на известния македонски режисьор, живеещ от години в Ню Йорк, поставя сериозни теми, свързани с човешките ценности, етика и морал.

"Bikini Moon" е психологически портрет на жена, чието име е Бикини Муун Дейвис. Била е на мисия в Ирак. Но историята във филма я намира по улиците на Ню Йорк, където тя живее. Това е и филм, който говори за липсата на лично пространство в днешния свят. Всичко може да бъде заснето и излъчено" разказва режисьорът.

Манчевски не го интересуват "Оскар"-и и червени килими, а единствено историята на хората и техните съдби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари