"Междузвездни войни: Последните джедаи" завоюва "Емпайър"

Филмът е големият победител на наградите на списанието
19 мар 2018 13:07, Петя Славова
9
"Междузвездни войни: Последните джедаи" завоюва "Емпайър"
Снимка: Форум Филм

"Междузвездни войни: Последните джедаи" доминира на състоялата се в Лондон церемония за наградите на сп. "Емпайър", спечелвайки шест отличия, в това число и за най-добър филм, съобщи Контактмюзик.

Освен приза във водещата категория осмият епизод от култовата космическа сага получи и наградите за най-добър режисьор (Райън Джонсън), най-добра актриса (Дейзи Ридли), визуални ефекти и костюми. Актьорът Марк Хамил, прочул се с ролята на Люк Скайуокър, беше удостоен с почетното отличие "Икона".

Още по темата

66-годишният Хамил посвети наградата на "легиона" си от фенове, пише БТА. В края на церемонията режисьорът Стивън Спилбърг беше почетен с приза "Легенда" на сп. "Емпайър". В чест на легендарния кинодеец беше показан видео трибют с коментари от филмови величия от ранга на актрисата Мерил Стрийп и режисьора Джей Джей Ейбрамс.

С награда за най-добър актьор беше отличен Хю Джакман за ролята си в "Логан: Върколакът". Сред останалите носители на отличия на сп. "Емпайър", които се определят от читателите на изданието, се наредиха Едгар Райт (награда "Визионер"), Ама Асант (награда "Вдъхновение"), Джош О'Конър и Дафни Кийн (награди за дебют на актьор и актриса), "Бягай!" (най-добър хорър и най-добър сценарий).

Сред отличилите се са още "Божия земя" (най-добър британски филм), "Жената чудо" (най-добър научнофантастичен/фентъзи филм), "Kingsman: Златният кръг" (най-добър трилър), "Смъртта на Сталин" (най-добра комедия), "Тайната на Коко" (най-добра анимация).

В списъка влизат и "Зад волана" (най-добър саундтрак и сценография), "Красавицата и Звяра (грим), "Короната" (най-добра телевизионна поредица), Никол Кидман (най-добра телевизионна актриса за "Големите малки лъжи"), Джейсън Айзъкс (най-добър телевизионен актьор за "Стар Трек: Откритие).

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: наградисп
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
"Силата се пробужда" ставаше криво-ляво, но 8-ата серия е тотален скрап. Направо унизително глупав филм.
7
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре, че ги пускат в зелка. За тази боза ако трябва да се плаща е пладнешки обир...
6
2
 
11
 
! Отговори
Заслужено преди 6 години
The Golden Raspberry Awards. Това е единствената награда, която заслужава.
5
5
 
19
 
! Отговори
Фен преди 6 години
Каква награда....?!!!! Позор !!!!!! Филмът е боза от висша класа....!!!!! Годините вървят, а филмите от слаб ...по - слаб!!!!
4
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** и гавра със Star Wars!
3
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Колкото и да напомпват изкуствено мнението ни, тази серия е най-тъпата и безинтересна! Трябва да я пуснат на промоция по едно левче билета и може би залите да се напълнят наполовина
2
0
 
15
 
! Отговори
Дедо Мъди преди 6 години
Малко започна да прилича на "Дързост и Красота" половината фенове не доживяха края на сагата!
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това стана като "Дързост и красота"