Мисията е успешна! "Tomb Raider: Първа мисия" е №1 у нас

Лара Крофт с Алисия Викандер привлече най-много зрители
21 мар 2018 08:40, Петя Славова
16
Мисията е успешна! "Tomb Raider: Първа мисия" е №1 у нас
Снимка: Форум Филм

Създаденият по мотиви от видеоиграта отпреди пет години екшън "Tomb Raider: Първа мисия" е най-гледаният у нас, сочат обобщените данни от киносалоните. Първите години на известната вече Лара Крофт, в чиято роля влиза Алисия Викандер, са гледани от 21 559 зрители и отчитат 250 793 лева, в които влизат и приходите от предпремиерната седмица на филма.

На втора позиция е екшънът "Червената лястовица", създаден по книгата на Джейсън Матюс - бивш служител на ЦРУ. Историята на бившата балерина Доминика Егорова, която минава през подготовката за елитен шпионин и се влюбва в шпионина от ЦРУ Наш е гледана от вече 34 581 зрители и е събрала 335 712 лева приходи за трите седмици по екраните у нас.

Трети по ред в топ 10 на най-гледаните филми е българският "Привличане". Филмът с Яна Маринова, Башар Рахал, Луиза Григорова-Макариев, Койна Русева, Александър Сано, Радина Боршош, Владимир Пенев, Клои Рахал, Николета Лозанова, е гледан от 83 814 зрители и има вече 700 647 лева приходи за месец на екраните.

На четвърто място е "Черната пантера". Екшънът по комиксите от 60-те, в който се показва първият тъмнокож супер герой - Т`Чала, е вече пет седмици на екраните у нас и за това време са го гледали 86 482 зрители и има 956 967 лева приходи, пише БТА.

Пето място е за друг екшън - "Лично правосъдие". Филмът с Брус Уилис, който е римейк на "Смъртоносно желание" от 1974 година, създаден по книгата на Брайън Гарфилд, е гледан от 10 815 зрители и събира 99 837 лева приходи за десетте дни на екраните у нас.

Шесто място е за втората премиера от миналия уикенд - комедията "Гринго". Черната комедия за невероятен продукт, който ще взриви пазара, но се сблъсква с наркобосове, конкуренция и отвличане в Мексико, е гледана от 2 463 зрители и има 23 685 лева приходи за първите три дни на екраните у нас.

На седмо място е "Категория 5". Екшънът за осъществен обир по времето на катастрофична буря, която връхлита малко градче и трезор на Федералния резерв на САЩ, е вече две седмици по екраните у нас и за това време са го гледали 7 117 зрители и има 62 630 лева приходи.

Осмо място е за носителя на награда "Оскар" за най-добър филм тази година - "Формата на водата". Екшън-фантастиката на Гийермо дел Торо, чието действие се развива през 60-те години по време на Студената война, е гледана от 5 384 зрители и има 48 248 лева за десетте дни на екраните у нас.

Девето място е за анимацията "Бикът Фердинанд". Историята по детската книга на Мънро Лийф от 30-те години на миналия век, в която миролюбив бик попада от фермата, в която живее, на арената за бикоборци, е вече три месеца на екраните у нас и за това време са го гледали 104 918 зрители и има 934 388 лева приходи.

Десето място е за филма на Стивън Спилбърг "Вестник на властта". Разказът за събитията около публикуването на секретни документи за Виетнамската война през 70-те години на миналия век от всекидневници във Вашингтон е вече три седмици на екраните у нас и за това време са го гледали 11 537 зрители и има 109 489 лева приходи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До маирскиВ екс машина пак ли беше дете? Ти май не знаеш че филмите се менажират от режисьори, и в името на сценария може да ти изкарат Бат Арни като 30 годишен, в последния Терминатор.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много е хубав филм. Красив, с хубава режисура, перфектно операторско майсторство, добър сценарий, прекрасна актриса и най-важното - филма наистина е правен по играта. Джоли беше кошмарна, филмите пълни бози!Евала на режисурата на този, че не направиха Лара супер герой. Поздравления, за ефектите аналогични от тези в играта. Хареса ми, че нямаше зомбита, свръх естествени сили и фантасмагории на кг. Лек, красив и приятен филм за гледане, след който всички в киното бяхме с усмивки на лицата!!!
13
2
 
1
 
! Отговори
ванката преди 6 години
филма не струва ! ...не се харчете ...изчакайте и го гледайте някъде по интернета !
12
3
 
1
 
! Отговори
Georgiev преди 6 години
Най-накрая силен филм за Tomb Raider! Мацката играе много по-добре от Анджелина Джоли. Предните филми бяха боза, за 10 годишни.
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Филм направен по игрa, а тази с детското невинно излъчване е толкова далече от "Кака Лара" от играта, колкото магарето от космоса.Джоли беше ПЕРФЕКТНА за ролята, защото се доближаваше максимално до излъчването и визията на игровия герой, който хората са направили с идея да изглежда така не случайно. *** то в тия джендърски времена, Лара Крофт може в някоя следваща серия да е трети, 4-ти или 5-ти пол...кой знае...
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 9явно не си гледал същия филм , анякоя предишна серия !
9
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
много добър филм, заслужено първо място по гледаемост.
8
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
НЕ СТАВА!КАКТО СМЕНИХА СПАЙДЕР МЕН И СЕ СКАПА ВСИЧКО!!!МНОГО МРАЗЯ ДА СМЕНЯТ АКТЬОРИ АКО НЕ Е СВЪРЗАНО СЪС ДАВАНЕ НА АКТЬОРА ПРЕДИ 20 ГОДИНИ ПОНЕ В РОЛЯТА!ЕДНА И СЪЩА ВЪЗРАСТ ДВЕ ТОМБ РАЙДЕР НЕ МОЖЕ ДА ИМА КАКТО И ДВА СПАЙДЕР МЕНА!!!
7
6
 
10
 
! Отговори
маирски преди 6 години
За каква мацка говорищ бе пи4 ..това моми4е изглеждаше като 13-годишно хлапе..... меси *** педофилията не ми е присъща !!!!след 5 години може и да е мацка ....тогава да прави фили ...даже и атьорката не пасваше на ролята ...
6
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Много готина мацка, но филма беше бозица.
5
8
 
9
 
! Отговори
майорски преди 6 години
голеният интерес към филма е базиран на добрата продукция на предишните серий....тази серия се оказа пълна боза ! ....прозра4ен сценарий ...предвидими събития .....дори драмати4ните сцни изглеждаха пове4е смешни отколкото дарамати4ни.СТРИКТНО НЕ-ПРЕПОРЪ$ВАМ ФИЛМА ЗА ГЛЕДАНЕ !Разо4арованието ви е гарантирано !
4
1
 
9
 
! Отговори
еижгишщтшщ преди 6 години
в стара загора на врабчето му викаме врабче. я явно сте преселници от овата
3
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До АнонименСтига си лъгал, в Стара Загова на врабчето му викат дживгар.
2
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Ние в Стара Загора на sparrow му викаме уръпче (врабче) а от къде се появи тази лястовица идея си нямам.
1
17
 
15
 
! Отговори
Осман преди 6 години
Не сме доволни, тая да си сложи едни цици като хората, после да си показва грозната мутра по филмите. Искаме си Джолито.