Мъчителният път към успеха в "Обоянието на Мерилин Монро"

Филмът - по телевизия Bulgaria ON AIR
29 мар 2018 11:35, Петя Славова
1
Мъчителният път към успеха в "Обоянието на Мерилин Монро"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Как бедното сираче Норма се превръща в най-бляскавата актриса на Холивуд - Мерилин Монро проследява филмът “Обаянието на Мерилин Монро” .

Родена под името Норма Джийн Бейкър, тя изживява детството си в бедност, мизерия и насилие, прекарвайки години в приемни домове и сиропиталища. На ранната възраст от шестнадесет години успява да се измъкне с уреден брак, но съпругът й не одобрява новата й кариера на модел и бракът се разпада.

По време на Златния век в Холивуд, когато филмовата индустрия е изключително влиятелна и развита, Норма заминава за да следва мечтата си да стане актриса. Успява да подпише едногодишен договор с Twentieth Century Fox и променя името си на Мерилин Монро, оставяйки миналото зад себе си. Но трудностите й не свършват дотук... От сериозна липса на пари Монро решава да се снима гола за списание Плейбой, а фотографиите я издигат на върха на славата.

Режисьорът на документалния филм Тим Неслън" проследява и първата й сериозна роля в киното. Годината е 1950, а филмът "Асфалтовата Джунгла". Ролите й в няколко следващи филма привличат вниманието на бейзболния играч Джо ДиМаджио и през 1954 година двамата сключват брак. Монро печели престижната награда "Златен Глобус" за най-добра актриса за ролята си във филма "Някои го предпочитат горещо". Но блясъкът на Холивуд и постоянната несигурност на Мерилин обричат възможността й за светло бъдеще.

Живот между тъгата и успеха, който приключва, когато Монро е едва на 36 години. Ролите са поверени на Лори Атлас и Мерилин Хигинс.

Гледайте "Обаянието на Мерилин Монро на 30 март в 9,30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
galya преди 6 години
И отново неграмотници в тоя сайт .... заглавието е за ..... или за чара на Мерилин?