Френската съпротива продължава в "Едно френско село"

Стартира пети сезон на сериала по телевизия Bulgaria ON AIR
17 апр 2018 10:52, Петя Славова
1
Френската съпротива продължава в "Едно френско село"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Съдбата на жителите на Вилньов и историята на френската съпротива са завинаги маркирани от театрална пиеса – в пети сезон на "Едно френско село".

През лятото на 1943 жителите на Вилньов и цяла Франция са изправени пред поредното предизвикателство: всички млади мъже между 20 и 22 годишна възраст са принудени да заминат на работа в Германия.

Бруталното решение е дело на френския марешал Петан и Лавал, а последствията от него застигат всички... Но как една проста пиеса изиграна в гората ще успее да промени съдбата на жителите на Вилньов и завинаги да маркира историята на френската съпротива.

Антоан, младият зет на Реймон, се жени за Жозефин в опит да забрави за Мари и бяга заедно с Клод, за да избяга мъчителната си съдба. Антоан, Клод и новите приятели, които срещат по пътя към бленуваната свобода намират подслон в гората, но скоро биват застигнати от студ, глад, умора и скука. Клод успява да избегне бездействието като пресъздава известна театрална пиеса, от която скоро след това ще се възроди едно от най-известните дела в историята на съпротивата... 

Междувременно новият кмет Шасань помага на германците, а Жан безрезултатно се опитва да забрави Рита в прегръдките на младо момиче. Ортенс продължава да подхранва страстната си връзка с Хайнрих.

Мари и Берио се стремят да структурират действията на съпротивата, а Марсел, Сузан и комунистите действат все по-смело...

Но докато репресиите нарастват, всекидневният живот става още по-мъчителен, а свободата се изплъзва все повече, проста театрална пиеса радикално променя съдбата на жителите на Вилньов и маркира завинаги историята на френската съпротива.

Новите епизоди на френската драма "Едно френско село" може да следим от 17 април, всеки делник в 20.30 часа, по телевизия Bulgaria ON AIR
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Френската съпротива е нещо като украинската държава - всички са чували за него, но никой не го е вигдал.