Звягинцев отново човърка човешките отношения с "Нелюбов"

Филмът – от 27 април в родните кина
26 апр 2018 14:07, Петя Славова
0
Звягинцев отново човърка човешките отношения с "Нелюбов"
Снимка: София Филм Фест

Филмът "Нелюбов" на Андрей Звягинцев - с наградата на журито в Кан, е на български екран от 27 април.

Мариана Спивак и Алексей Розин са в главните роли в копродукцията на Русия, Франция, Белгия и Германия. Героите им са семейство, което преминава през сериозна криза. Раздялата им е ужасяваща най-малкото защото никой от двамата няма желание да вземе 12-годишния им син Альоша. След изчезването намомчето филмът се трансформира от житейска, човешка драма в тотална критика на цялостната атмосфера и реалност в съвременна Русия.

Отчайващата липса на любов е един от вечните проблеми на човешкото съществуване, но руските творци съумяват особено умело да уловят важните елементи и да ги пресъздадат в образи, коментират познавачи.

Сред актьорите са и Матвей Новиков, Марина Василиева, Андрис Кейш, Алексей Фатеев. Сценарият е на Олег Негин и Андрей Звягинцев, музиката - на Евгени Галперин. Оператор е Михаил Кричман.

"Ще се променя, няма да повтарям грешките, които ме докараха до това разочарование, ще започна отначало - това са мислите на хората, които обвиняват другите за собствения си провал.

В края на краищата единственото нещо, което наистина можеш да промениш, е себе си. Само тогава светът около теб отново ще блесне. Може би само една ужасна загуба би позволила това да се случи", казва режисьорът Андрей Звягинцев по повод на "Нелюбов".

Той е роден в Новосибирск през 1964 г. Завършва Актьорския факултет към Московския държавен университет за театрално изкуство. Работи като актьор в независими театрални проекти. През 2000 г. снима три епизода от ТВ сериала "Черната стая" - "Бушидо", "Затъмнение" и "Избор".

За игралния си дебют "Завръщане" печели "Златен лъв" във Венеция и е обявен за европейско откритие на 2003 г. Следващият му филм - "Изгнание", получава награда за най-добра мъжка роля на фестивала в Кан през 2007 г. През 2011 г., отново в Кан, третият му пълнометражен филм - "Елена", печели Специалната награда на журито в програмата "Особен поглед".

През 2014 г. излиза филмът му "Левиатан", който е номиниран за "Оскар" за най-добър чуждоезичен филм и печели "Златен глобус" в тази категория, както и наградата за сценарий на фестивала в Кан и още много отличия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари