Близо до "Животът на Нелсън Мандела"

Филмът – на 1 май по телевизия Bulgaria ON AIR
1 май 2018 08:07, Петя Славова
12
Близо до "Животът на Нелсън Мандела"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Борбата срещу жестокия режим на апартейда в Южна Африка може да проследим в биографичния филм "Животът на Нелсън Мандела“.

Австралийската продукция за живота на една от най-емблематичните политически икони ще бъде излъчен на националния ден на труда 1 май.

Заздравяването на Южна Африка започва с унищожението на апартейда, инициирано от емблематичния Нелсън Мандела – най-известният бивш затворник на целия континент, избран за президент на страната между 1994 и 1999 година.

"Животът на Нелсън Мандела" пресъздава не само личния живот и трудностите на един истински революционер, който се превръща в икона в световната политика, но и разказва полемичната история за расизма в Южна Африка: от пристигането на африканците, през сегрегацията по време на апартейда, до събарянето на жестокия режим през 90-те години на миналия век.

Документалната продукция може да гледаме  на 1 май в 9:30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този пееше да се унищожили белите в ЮАР.
8
4
 
5
 
! Отговори
... преди 5 години
Боже избави българия от неграмотните, вечно плямпащи тъпизми отчаяни български панелни чичковци, абе ***%$и посткомунистически плъхове, МАНДЕЛА е великан , прочетете една книга, гледайте един филм по телевизията ако ви мързи или не можете да чететете, делото на Мандела за народа му е ОГРОМНО, то е истински пример за уповаване в идеалите на всяка цена, за огромно търпение и решителност, цял свят го признава само нашите чичковци със сиренясали мишници не могат да загреят колко важен е той ...
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека който погреба единствената държава със западен стандарт на живот в цяла Африка.
6
2
 
4
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Лежал 27 години в затвора...значи е крал с учудваща бързина...кратуне.
5
2
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Лежал е в затвора 27 години, бре кратун! И то само, заради своите убеждения и непримиримост.
4
2
 
6
 
! Отговори
Snorky преди 5 години
Борил се е срещу апартейда и срещу неравенството и накрая е направил $10 милиона. Голяма борба е паднала...
3
2
 
5
 
! Отговори
Пустиняк преди 5 години
Апартейда, който тукашните комуноидо-наци-расистки деградета хвалят беше отвратителен примитивен режим, чиито последствия дълго време ще дърпат Ю. Африка надолу. Мандела бе хуманист и борец, пример за десетки други потиснати народи. Но робските душици, както си милеят за комунизма на цървулите, така и оплакват апартейда. Роби, които не ценят свободата и желаят да бъдат мачкани. Жалки създания!
2
2
 
5
 
! Отговори
Саваж преди 5 години
Вие журналистите, луди ли сте!?Какво заздравяване е започнало, като там сега е масова престъпност, неграмотна администрация и президент. Отнемат се фермите. От АНК открито призовават да се грабят белите, икономиката се срива. Ако това е заздравяване, значи някои е доста неграмотен.
1
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Заздравяването на Южна Африка започва с унищожението на апартейда, инициирано от емблематичния Нелсън МанделаБих казал ,че заздравяването приключи с унищожението на апартейда и днешните факти го доказват