За арменския геноцид в "Не ми казвай, че момчето е лудо"

Филмът – по национална телевизия Bulgaria ON AIR
12 май 2018 11:28, Петя Славова
18
За арменския геноцид в "Не ми казвай, че момчето е лудо"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Какво е да попаднеш на неподходящото място в неподходящия момент ще покаже режисьорът Робер Гедигян във филма "Не ми казвай, че момчето е лудо".

Продукцията е по автобиографичния разказ"Бомба" на Хосе Антонио Гуриаран, а историята ни връща в 80-те години на миналия век, когато младеж организира покушение срещу турския посланик в Париж.

При атентата, обаче има и невинни. Арам е от Марсилия, но е с арменски корени, а Жил Тесие е велосипедист, който губи краката си по време на терористичния акт.

Арам бяга и се присъединява към Арменската армия на освобождението в Бейрут - огнен револционен център в света по това време. Жил се опитва да разбере случилото се, когато майката на Арам - Анук, пристига в болницата, за да иска прошка. Тя признава вината на сина си, а Арам се конфронтира със своите другари и решава да издигне жертвата си в свой говорител.

Гедигян също е с арменски произход и ще разгледа деликатно как всяка човешка историявъв филма му всъщност е част от национална трагедия. Неразрешен конфликт трупа само гняв и омраза – толкова силни, колкото и илюзорните идеали.

Ролите са поверени на Симон Абкариян, Арианe Аскарид, Грегоар Льопрен-Ринге, Сирус Шахиди, Разан Джамал, и др.

Гледайте "Не ми казвай, че момчето е лудо" на 12 май от 23:00 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако пишеше че в филма щяло да има арменец с мотика,щях да го гледам.Защото щях да видя 8-то чудо на света..... поне на филм.Ама те щяли да държат калашники,скука.
8
26
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам много свестни арменци. Честни, справедливи, коректни, работливи, образовани, културни и т.н. все хубави качества. Обаче, да си кажем истината, повечето от тях са най-обикновени гадняри, които са точна противоположност на тези, които описах в началото. Хайде да не им плачем на тия арменци, защото никак не са седяли мирно. Големи кланета са правили в Турция. Обаче просто тук в България от години наред се настройват хората да мразят Турция и турците и затова не очаквам да ме разберете.
7
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наскоро бачках в една фирма, където двамата на върха бяха арменец и арменка. Некадърни, злобни, некоректни и интригантстващи джуджета с комплекси. Оставих ги да си блъскат главите. останалата част от екипа бяха Колумбийски инженери. Правеха ги луди по всякакъв начин. А на мое място взеха още един колумбиец. Предполагам, съвсем са луднали арменците ;)))
6
1
 
7
 
! Отговори
Др Чериш преди 5 години
Филмът е два часа и нещо и почва в 23 часа. И ся ко, няма да спим. Доскоро си лягах в 5 сутринта, но напоследък ми се доспива още в 12. Дано издържа че ще е хубав несъмнено. Симон Абкарян играе в много суперпродукции, Джеймс Бонд, Извличане, Колт 45 и къде ли още не. Само заради него ще се гледа. А терориста го играе актьор арабин. На тях им идва отръки. Арменците 82г убиха турския консул в Бургас. Бора Сюелкан. Дали са били прави или не няма да коментирам.
5
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По време на геноцида през 1915 г. не е имало "Калашници",но филмът обещава да е хубав!...То и "геноцид" не е имало ама айде...да приемем за геноцид изтребването на терористи и наредени подложили мирното население на жестокости.
4
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народ от терористи.
3
2
 
6
 
! Отговори
До 2 преди 5 години
Анан от неграмотници с кАмпютър.,.
2
34
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най голямата измислица на света е арменският и еврейският геноцит !Защо не се споменава за палестинският,индиянският,алгерийският ?
1
3
 
19
 
! Отговори
Исти преди 5 години
По време на геноцида през 1915 г. не е имало "Калашници",но филмът обещава да е хубав!