Кой обръща развоя на Втората световна война в "Дешифровчикът"

Филмът – по национална телевизия Bulgaria ON AIR
14 май 2018 08:45, Петя Славова
52
Кой обръща развоя на Втората световна война в "Дешифровчикът"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Кой е геният, който обръща развоя на Втората световна война може да видим в документалния филм "Дигиталният Дарвин".

Емоционалната и завладяваща история за живота на учения Алън Тюринг разказва удивителната история на едно от най-ключовите лица на 20-ти век. Филмът представя геройчния живот, трагичната смърт и трайното наследство на британския учен, чиято дигитална революция обръща напълно развоя на Втората световна война.

Наричан още "дигиталния Дарвин" Тюринг успява да разбие кода за енигмата на нацистката военноморска армия, а историци твърдят, че съдбовното откритие на гения е съкратило войната с две години и е спасило милиони животи.

Като основател на компютърната наука и изкуствения интелект Алън Тюринг е изградил нашия дигитален свят в представите си много преди всички останали.

Въпреки това великото постижение на британеца е помрачено заради обвинение в крайно неприлично поведение с друг мъж през 1952 година, като дори е принуден да се подложи на органо-терапия, която да "смени" сексуалната му ориентация. Вследствие на това Тюринг се самоубива две години по-късно, когато е само на 41 години.

Не пропускайте емоционалната история и революционните открития на британския гений Алън Тюринг във филма "Дешифровчикът“ – на 14 май в 9:30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
2
 
! Отговори
11 преди 5 години
Проблема на Тюринг е че с норвежкото си приятелче го удрят през просото!Не може в имението където живееш да се закачате по двора чисто голи пред погледите на шашардисаните хора!Бил е математически гений,но иначе е бил като разглезено 5 годишно дете,което иска и това е!Той не е виновен,съдбата му е такава!Виновни са хората около него,че не са се намесили по подходящ начин!
45
1
 
7
 
! Отговори
bolbov преди 5 години
Този обръща резбата, а войната я обръщат комунистите водени от Сталин.
44
3
 
4
 
! Отговори
до 41 преди 5 години
Болни хора сте с традиции в хомосексуалноста! Поне по *** да бяхте щяхте да знаете, че е грях. Ама вие се и гордеете даже.
43
5
 
3
 
! Отговори
до 41 преди 5 години
Каква Япония те гони, каква война с Русия? Ти знаеш лк къде се намира Япония? Каква е тази измислица и пропаганда, утре ще кажете, че Австралия не е нспаднала Русия и затова немците падат, благодарение на Австралия! Вие сте луди хора. И какво като са карали Американски джипове, дори така да е никой не може да им каже нищо... взели са ги и ги карат. Все едно да кажеш, че всички американски полети в космоса осъществени с руски ракетни двигатели са руски полети. Болни хора сте ей.
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От резюмето оставам с впечатление, че е комедия с елементи на толерантност. Само да няма още в началото "по действителни събития" че смеха ще е отрано ....
41
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 40 какви руснаци та това е едно етническо малцинство около 90 милиона от 300 милиония ссср окоро 30% В оправляващата каста почти няма етнически руски а на Трона е Грузинец
40
1
 
3
 
! Отговори
чарли преди 5 години
Много меко казано... "крайно неприлично поведение с друг мъж..."ако тук отворим скоба,***,пак меко казано.
39
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До # 37:И накрая,се оказва,че единствените,които не пробиват кодове,СССР,ПРАВЯТ НАЙ-ВАЖНОТ ВЪВ ВОЙНАТА - ПРОБИВАТ ГЕРМАНСКИТЕ ФРОНТОВЕ И НАКРАЯ ВЛИЗАТ В БЕРЛИН!!!Ама,колко е "важно" и МЕРЗКО,да представяш фалшиви причини,за това,кой е изнесъл на гърба си ВСВ и е победил,практически,сам.Басните за Втори фронт и неговото "решаващо" участие за края на ВСВ са за зомбита,които образование,медии и политици,произвеждат вече с милиони по света.Една гей и противорска пропаганда- нищо повече!!!
38
12
 
8
 
! Отговори
До 40 преди 5 години
Руснаците започват да побеждават когато пристига помощта от Америка по договора "заем-наем". Ако си гледал кадрите от "освобождението", когато руската армия я посрещат в София, че забележиш, че "джиповете" и камионите са американски. Обрата във войната е след съобщението на д-р Зорге от Япония, че японците няма да нападат Русия и войските са изтеглени на източния фронт. Германците за 5 месеца стигат до Москва и забавянето им е предимно заради извънредно студената зима на 1941-ва.
37
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 37. А бе кодове не пробиват, ама пробиват Хитлер. Че ако не бяха руснаците сега във "великата" британия щяха да говорят на немски.
36
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Телевизията е убладжиска между другото
35
8
 
16
 
! Отговори
отвратен преди 5 години
Този филм е си ро сои дна гей пропаганда. От всякъде ни заливат с факшиви и извратени новини. Обратните срещу природата са издигнати на пиедестал. Това ли са прословутите евриатлантически ценности ?
34
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любопитен факт е че кодовете са пробити от почти всички Англия и Сащ пробиват немските и японските .А немците и Японците пробиват тия на Сащ Англия и СССР.. единствените без оспех са ссср които нищо не пробиват
33
1
 
19
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Ясно.Филма е за един дето обърнал резбата а не войната
32
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо не виждам река от сълзи по нещастната съдба на гея-герой обърнал войната:)
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да преведеш КРАЙГСМАРИНЕ като военноморска АРМИЯ е меко казано смешно
30
0
 
13
 
! Отговори
Чичо Тони преди 5 години
Ето това е парекселанс ХИБРИДНА ВОЙНА. Чакаш Европа да потъне в разруха. Вдигаш собствената си икономика на крака на безумна цена, която ще бъде платена по-късно от същата тази Европа. Чакаш търпеливо финала за да седнеш на масата с кюфтетата. Изместваш Великобритания като империя 1. И за финал впрягаш ресурса на Холивуд да ни разяснява как Рамбо е спечелил войната.
29
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опорките ги знаем вата Путин собственоръчно спечели всв
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Филосовското заключение че памета е ограничена и рано или късно машината ще зацикли е общо взето целия личен принус на Тюринг към електрониката
27
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Битката на танковете е нещо от сорта като на битката при хората 7 рашки за 2 шваби