Творби по време на конфликти в "Изкуствтото на войната с Еди Редмейн"

Филмът – по телевизия Bulgaria ON AIR
Обновена: 16 май 2018 09:05 | 16 май 2018 09:05, Петя Славова
0
Творби по време на конфликти в "Изкуствтото на войната с Еди Редмейн"
Снимка: Bulgaria ON AIR

Емоционално пътешествие из историята на военното изкуство през вековете може да проследим в биографичния филм "Изкуствтото на войната с Еди Редмейн“.

Британската продукция, представена от носителя на "Оскар" Еди Редмейн изследва историята на военното изкуство и разкрива как въображението на художници, провокирано от военни конфликти, е създало едни от най-въздействащи артистични творби.

В ролята си на разказвач актьорът  Редмейн се впуска в емоционално пътешествие из ателиета, музеи и бойни полета, за да открие по какъв начин художници успяват да осветят бездната, създадена от войната, и да оставят на света уникално наследство. 

По време на своето откривателско пътуване актьорът, завършил история на изкуството в университета в Кеймбридж, изучава както картини на творци от времето на Пъврата и Втората световна война, така и се среща със съвременни артисти, пресъздали конфликтите в Сирия, Афганистан и Босня.

Не пропускайте вълнуващото пътешествие из историята на военното изкуство с биографичния филм "Изкуствтото на войната с Еди Редмейн" на 16 май в 9:30 часа по телевизия Bulgaria ON AIR.

 


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари