"Геният Пикасо" откри Седмица на испанското кино

По повод 25-ото издание ще гостуват у нас Mango Duende
29 май 2018 16:07, Петя Славова
0
"Геният Пикасо" откри Седмица на испанското кино
Снимка: Институт Сервантес

"Геният: Пикасо" даде началото на 25-то издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино
Mango Duende с парти по случай юбилея на филмовия маратон.

Прожекцията се състоя на 28-и май в кино Люмиер Лидл (НДК), а форумът бе открит от културното аташе на Кралство Испания в България Хосе Андрес Сантос. На церемонията присъстваха посланиците на Кралство Испания и Аржентина.

По повод юбилейното издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино на 31-ви май от 20 ч. посолството на Кралство Испания организира парти със специалното участие на група Mango Duende в клуб Macondo с безплатен вход.

На 29-ти май, програмата продължава с прожекции на испанската драма, базирана на реални събития, "Гигант". Филмът представя пътешествието на двама братя из Европа, в което амбицията, парите и славата ще променят съдбата на семейството.

С две прожекции в деня ще е и испанската комедия "Племето", в която майка и син ще открият, че въпреки, че идват от много различни светове, и двамата носят ритъма в кръвта си.

Също толкова интересни и забавни са и останалите филми от програмата, които ще могат да бъдат видени в салоните на Люмиер Лидл (НДК) и G-8 в София, Лъки Синема в Пловдив и Фестивален и конгресен център в гр. Варна. Билети за прожекциите на цени от 6 и 8лв.  могат да бъдат закупени на касите в кината.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари